Ενάντια στους εργαζόμενους του δήμου ο Συριζαίος δήμαρχος Κορυδαλλού , Σταύρος Καισιμάτης

 

Κατά των θετικών αποφάσεων  των δικαστηρίων που δικαίωναν τους εργαζομένους  του δήμου Κορυδαλλού για τις  τεράστιες μισθλογικές απώλειες που είχαν από τα Μνημόνια , προσέφυγε η Δημοτική Αρχή Κασιμάτη , στον Κορυδαλλό .

Ο πρώην ΠΑΣΟΚ , πρώην ΔΗΜΑΡ και μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχος Κορυδαλλού , παρότι τα προηγούμενα χρόνια δήλωνε σφοδρός « πολέμιος» των Μνημονίων και « συμπαραστάτης» των αγώνων των εργαζομένων , άσκησε έφεση σε δυο δικαστικές αποφάσεις που δικαίωναν δεκάδες εργαζομένους .

Την στιγμή κατά την οποία μάλιστα , επαίρεται ότι έχει ταμειακά διαθέσιμα …τρία εκατομμύρια ευρώ .

Απ΄όλη την αντιπολίτευση , τον Μνημονιακό, στην πράξη , δήμαρχο Κορυδαλλού , κατήγγειλε , μόνο η παράταξη « Δήμος για Όλους» του Γιώργου Δημόπουλου και …κανείς άλλος.

Σ΄ανακοίνωση του , ο κ. Δημόπουλος , αναφέρει συγκεκριμένα:

 

 

«Μία από τις πιο επώδυνες μισθολογικές περικοπές στα χρόνια των μνημονίων υπήρξε η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η επαναφορά τους αποτελεί αίτημα αιχμής για τους εργαζόμενους το επόμενο διάστημα». Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, οι εργαζόμενοι, σε όλους τους δήμους της χώρας επέλεξαν να διεκδικήσουν την επαναφορά τους και δικαστικά.

Αρκετοί εργαζόμενοι, σε διάφορους Δήμους, δικαιώθηκαν και μάλιστα κάποιοι Δήμοι δέχθηκαν την πρωτόδικη απόφαση ως οριστική και δεν έκαναν ούτε καν έφεση, πληρώνοντας άμεσα τους εργαζομένους.

Στον Δήμο Κορυδαλλού υπήρξαν δύο (2) αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζομένους και αναμένεται άλλη μία  που ενδεχόμενα να τους δικαιώσει και αυτή.

Ο Δήμαρχος παρ’ όλο που τους τελευταίους μήνες επαίρεται ότι έχει πλεόνασμα της τάξης των 3-4 εκατομμυρίων ευρώ, – αν υπάρχουν αυτά τα χρήματα μέρος τους είναι και από τις περικοπές μισθών και δώρων – αρνήθηκε να δεχτεί ως οριστική την πρωτόδικη απόφαση και προσέφυγε σε έφεση, παραπέμποντας το θέμα στο μέλλον, που κανείς δεν βεβαιώνει με σιγουριά την θετική εξέλιξή του.

Ως παράταξη «Δήμος για όλους» στηρίζουμε τους εργαζόμενους και ζητάμε από την  διοίκηση της δημοτικής αρχής  έστω και την ύστατη στιγμή, να προχωρήσει στην ανάκληση τις έφεσης ώστε να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων.

Θα σταθούμε στο πλευρό όλων αυτών  που άδικα όλα και δίχως στόχο όλα αυτά τα χρόνια έγιναν τα θύματα των μνημονίων και των αντεργατικών πολιτικών».