Καταπέλτης ο Θεοδωρακόπουλος για την κατάσταση των σχολείων στην Πεύκη

 

 

Τα προβλήματα στις σχολικές υποδομές του δήμου Πεύυκης -Λυκόβρυσης είναι πολλά και μεγάλα εξ αιτίας της αδιαφορίας που δείχνουν οι δημοτικές αρχές τα τελευταία επτά χρόνια, καταγγέλλει ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Όπως τονίζει ,στα σχολεία της Πεύκης έχουν να γίνουν εργασίες ριζικής ανακαίνισης από την περίοδο της δημαρχίας του .

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρακόπουλο, » για τη χρονιά αυτή το τρίμηνο των διακοπών πέρασε ανεκμετάλλευτο αφού η διοίκηση του δήμου δεν …πρόλαβε να προσθέσει ούτε καρφί κι ας έχει επιβάλει από το 2015 αύξηση του δημοτικού φόρου στην Πεύκη κατά 54%, για να κάνει… έργα στα σχολεία. Η κατάσταση στα περισσότερα κτίρια είναι άσχημη όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να κάνουν τη νύχτα ημέρα..

Ένα από τα κτίρια που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους γονείς είναι και το 4ο Νηπιαγωγείο Πεύκης, που βρίσκεται στην οδό Βουλγαροκτόνου, κοντά στο στάδιο. Οι τελευταίες βροχές πλημμύρισαν τις αίθουσες και τα 50 παιδάκια είδαν βρέχονται ακόμη και τα κρεμασμένα ρουχαλάκια τους.

Στη γενική συνέλευση των γονέων τα παράπονα δεν είχαν τελειωμό… γιατί το πρόβλημα ήταν γνωστό και στο δήμαρχο και τη δημοτική αρχή από πέρυσι, αλλά άφησαν να περάσει όλο το καλοκαίρι και δεν έκαναν το παραμικρό. Τώρα οι γονείς και φυσικά οι εκπαιδευτικοί φοβούνται την επόμενη βροχή και μάλιστα ο φόβος μεγαλώνει γιατί το νερό κατεβαίνει στον εσωτερικό τοίχο δίπλα από τους πίνακες των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. «Καταλαβαίνετε πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα» μας είπε μια αγανακτισμένη μητέρα. Και συνέχισε: «Τα παιδάκια μας κάνουν προσευχές στο Θεούλη να μην βρέξει και πλημμυρίσει πάλι το σχολείο τους».

Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος επισκέφτηκε ο Νηπιαγωγείο και ενημερώθηκε για το μεγάλο αυτό πρόβλημα από τους γονείς που την ώρα εκείνη παρελάμβαναν τα παιδιά τους. Εξέφρασε τη λύπη του γιατί η δημοτική αρχή δείχνει τέτοια αδιαφορία για τα σχολεία μας και τους διαβεβαίωσε ότι θα πιέσουν εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου για να δώσουν προτεραιότητα στην επίλυση του προβλήματος.

«Εμείς από την πρώτη ημέρα στα θέματα της Παιδείας λειτουργούμε συναινετικά και πάντα σε χαμηλούς τόνους. Την αντιπολίτευση την έχουμε βάλει στην άκρη. Όμως δεν μπορούμε να βλέπουμε τέτοια αδιαφορία για τα σχολεία μας».

Μάλιστα ο κ. Θεοδωρακόπουλος ανέφερε ότι η δημοτική παράταξη έχει ζητήσει εδώ και δέκα μήνες να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα σχολεία αλλά ακόμη να τεθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη. «Καλά δεν τους ενδιαφέρουν τα σχολεία μας;» αναρωτήθηκε. Πληροφόρησε δε τους γονείς ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Ομάδα Παιδείας της παράταξης θα παρακολουθήσει από κοντά το θέμα.