Ν. Σοφιανός : Άνευρη η κριτική Καμίνη στην κυβέρνηση

 

Κριτική στην στάση που τηρεί η Δημοτική Αρχή Καμίνη στην επίθεση που δέχεται η Αυτοδιοίκηση από την κυβέρνηση , άσκησε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ και επικεφαλής της παράταξης “ Λαική Συσπείρωση” , Νίκος Σοφιανός , σε πρόσφατη σνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας .

« Απέναντι στη νέα σφαγή των κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) , στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2018, ο κ.Δήμαρχος στέκεται με μια άνευρηκριτική» είπε χαρακτηριστικά .

Σύμφωνα με τον κ. Σοφιανό , “ οι ΚΑΠ είναι οι μόνοι πόροι που υπάρχουν για να αμβλύνεται η φορομπηχτική πολιτική από την πλευρά των Δήμων” και μετά τις περικοπές “ το θέμα είναι από που θα καλυφθούν αυτά τα εκατομμύρια που θα λείψουν από τον προϋπολογισμό του Δήμου».

Ο κ. Σοφιανός κατήγγειλε ότι “ η συνταγή που ακολουθεί η δημοτική Αρχή σαν πλειοψηφία είναι να καλυφθούν από τα σημερινά υποζύγια, από τον κόσμο που δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να πληρώνει κι έχει μετατραπεί σε ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου. Πάνω από 4,5 εκατομμύρια είναι αυτοί που χρωστάνε στο Δημόσιο».

Επίσης ότι “ έρχονται συνεχώς θέματα να αναθέτονται οι εργασίες που θα έπρεπε να κάνουν οι υπηρεσίες του Δήμου σε εργολάβους. Γιατί, προσλήψεις δε γίνονται και οι κατευθύνσεις που δίνονται από την Κυβέρνηση είναι συγκεκριμένες: ανταποδοτικότητα, φορομπηξία και ανάθεση σε ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ».