Υποχρέωση των δήμων η στήριξη του αθλητισμού , τονίζει ο Θεοδωρακόπουλος

Στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη μαζική άθληση αναφέρθηκε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος συμμετέχοντας στο 4ο Θερινό Σχολείο Αθλητικών Συντακτών , που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

«Οι Δήμοι σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και τις Περιφέρειες έχουν υποχρέωση να στηρίξουν τον αθλητισμό δημιουργώντας, αλλά και φροντίζοντας την συντήρηση, αθλητικών υποδομών. Με τον τρόπο αυτό θα διευκολύνουν χιλιάδες αθλούμενους, μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι την εποχή της κρίσης βρίσκουν καταφύγιο στον αθλητισμό» υπογράμμισε.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών, ο οποίος είχε κληθεί με την ιδιότητα του αθλητικού δημοσιογράφου και επί 14 έτη προέδρου του ΠΣΑΤ και στα οικονομικά που πρέπει μια οικογένεια να πληρώσει για την ενασχόληση των παιδιών της με τον αθλητισμό. «Υπάρχουν σύλλογοι που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σαν πελάτες και εισπράττουν εξωπραγματικά ποσά για τις προπονήσεις τους. Πρόκειται για ένα αγκάθι που πρέπει να αντιμετωπιστεί» τόνισε ζητώντας μάλιστα και την παρέμβαση του παριστάμενου Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιου Συναδινού.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, η οποία είχε συνεχή σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία, έκανε εκτεταμένη αναφορά και στο σοβαρό ρόλο που διαδραματίζουν οι αθλητικοί δημοσιογράφοι στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών γύρω από τις αξίες του αθλητισμού. «Οφείλουμε να κατευθύνουμε τα παιδιά από τα πρώτα τους βήματα με αρχές και χωρίς φανατισμούς. Όπως και με σωστά ελληνικά, γιατί ο πρώτος δάσκαλος των παιδιών είναι ο αθλητικός δημοσιογράφος» είπε.