Διαγραμμίσεις και αυστηρά πρόστιμα για τα τραπεζοκαθίσματα καφέ ξεκίνησε ο Καμίνης

 

 

Ξεκινώντας από τους πεζόδρομους της πλατείας Αγίας Ειρήνης, της περιοχής Μακρυγιάννη, της Τσακάλωφ και του κέντρου του Κολωνακίου, ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε την αυστηρή οριοθέτηση τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων σε δημόσιους χώρους από επιχειρήσεις καφε-μπαρ κα .

Ο Δήμαρχος Αθηναίων , Γιώργος Καμίνης , σ΄ανοιχτή επιστολή του , προς τους πολίτες της Αθήνας και τους επιχειρηματίες , τονίζει ότι  οι διαγραμμίσεις αυτές θα χωρίζουν « τη νομιμότητα από την αυθαιρεσία, την υγιή αντίληψη για τη χρήση του δημόσιου χώρου από την παρανομία, τα δικαιώματα των πολλών από την επιδεικτική αδιαφορία των λίγων».

Όπως αναφέρει, «αυτή η γραμμή δεν μπαίνει για να μας χωρίσει. Αποτελεί απλά ένα πλαίσιο, στο οποίο μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά η Αθήνα της επιχειρηματικότητας μαζί με την ποιότητα ζωής που διεκδικούν οι πολίτες». Και καλεί τους πολίτες να δώσουν  μαζί αυτή τη μάχη «για να την κερδίσουμε».

Ο κ. Καμίνης  αναφέρει ακόμη ότι η Αθήνα , «μέρα με τη μέρα αλλάζει. Ανακάμπτει.  Η προσπάθειά μας στον δήμο της Αθήνας, με τη δική σας στήριξη, αποδίδει. Η δουλειά όλων των ανθρώπων, των υπηρεσιών και των φορέων του δήμου, φέρνει καλύτερα αποτελέσματα. Με τη συμβολή όλων των οργανισμών και των ιδιωτικών εταίρων που είναι κοντά μας, αλλάζουμε το κλίμα.»

Σημειώνει όμως ότι «καμία πόλη  δεν μπορεί να αναπτυχθεί ερήμην των κατοίκων της. Ήρθε λοιπόν η κατάλληλη στιγμή να αποδείξουμε ότι η υγιής επιχειρηματικότητα και η ποιότητα ζωής μπορούν να συνυπάρξουν. Η οικονομική ανάπτυξη χωρίς σεβασμό στον διπλανό μας και στα δικαιώματά του, δεν είναι βιώσιμη. Για τον λόγο αυτό, η προστασία του δημόσιου χώρου και η φροντίδα των δημοτικών υποδομών στις γειτονιές αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα του Δήμου».