Δυο πεζογέφυρες στο Χαιδάρι

Ξεκίνησε να υλοποιείται, με την εγκατάσταση του εργολάβου στο χώρο, ένα πολύ σημαντικό έργο για το Χαιδάρι , η κατασκευή των δύο πεζογεφυρών, επί της λεωφόρου Αθηνών. Η μία θα κατασκευαστεί στο παλατάκι συνδέοντας τη συνοικία της Γρηγορούσας με το κεντρικό Χαϊδάρι ενώ η δεύτερη στο ύψος του Δάσους, στην οδό Σατωβριάνδου.

Για πολλά χρόνια έπειτα από τη διάνοιξη και τη λειτουργία της λεωφόρου Καβάλας, γίνεται πράξη ένα διαχρονικό αίτημα ολόκληρης της πόλης, να γίνει ασφαλέστερη η διέλευση της λεωφόρου από τους πεζούς, να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, από τότε ως αντιπολίτευση, είχαμε με όλους τους τρόπους καταγγείλει ότι η κατασκευή της λεωφόρου χώρισε την πόλη στα δύο και δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων, χωρίς παράλληλα να υπάρξουν έργα διευκόλυνσης των πεζών αλλά και αντίστοιχα κυκλοφοριακά έργα αποσυμφόρησης.

Το έργο, λοιπόν , αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες, πρόκειται για χαλύβδινες, τοξωτές πεζογέφυρες ενώ τα βάθρα και οι προσβάσεις τους κατασκευάζονται από οπλισμένο σκυρόδεμα. Σε κάθε βάθρο θα υπάρχει από μία σκάλα και ένας ανελκυστήρας για να χρησιμοποιείται από ΑμΕΑ.  Στα δάπεδα του περιβάλλοντος χώρου και των γύρω πεζοδρομίων προβλέπεται τοποθέτηση πλακών με οδεύσεις τυφλών και α υπάρχει ειδικός φωτισμός ανάδειξης των γεφυρών.