Μεγάλη κινητοποίηση για το πάρκο των κατοίκων του Π. Άρεως

 

Μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν πολίτες της Αθήνας έξω από το Πεδίο του Άρεως, με αίτημα να ληφθούν πρωτοβουλίες για να αλλάξει η εικόνα εγκατάλειψης του Πάρκου.

Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι το Πεδίο του Άρεως έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του και έχει μετατραπεί σε κέντρο ανομίας και παραβατικότητας και διεκδικούν ουσιαστική λύση στα ζητήματα της καθαριότητας, της φροντίδας πρασίνου, ναρκωτικών και εγκληματικότητας.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ευαισθητοποίησης συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά» και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης .

Ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πολίτες της Αθήνας για  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους, επισημαίνοντας ότι δεν επιτρέπεται να συνεχίζουν να είναι θεατές της υποβάθμισης της ίδιας τους της ζωής.
Σε δηλώσεις του τόνισε  ότι « δεν υπάρχει καμία ανοχή πλέον για τη θλιβερή εικόνα του Πεδίου του Άρεως. Ένας από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου και χώρου αναψυχής όχι μόνον του Δήμου της Αθήνας αλλά και του Λεκανοπεδίου, έχει μετατραπεί σε κλειστό γκέτο παρανομίας και εγκληματικότητας.
Η ευθύνη για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση δεν είναι απρόσωπη.
Αν η Περιφέρεια δεν μπορεί η δεν θέλει να ασκήσει τις αρμοδιότητες της και να αναλάβει τις ευθύνες της, ας επιστρέψει την αρμοδιότητα στο Δήμο, μαζί με τους απαραίτητους πόρους.
Το Πάρκο από Πεδίο αναψυχής έχει μετατραπεί σε «πεδίο» ανομίας, στερώντας από τους κατοίκους της Αθήνας το δικαίωμα να το χαρούν μαζί με τις οικογένειες τους.
Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τη φωνή των κατοίκων και λέμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Τα μέλη του Ομίλου Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά» θα βρισκόμαστε δίπλα στους κατοίκους όλης της Αθήνας και θα συμβάλλουμε με τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες μας στην προώθηση λύσεων σε όλα τα μεγάλα προβλήματα της πρωτεύουσας της καρδιάς μας».