Μεγάλη συγκέντρωση στη Γέφυρα Βαρυμπόμπης για τα διόδια

 

Οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου διοργανώνουν την Κυριακή 22 Απριλίου , στι 11 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα διόδια στην Γέφυρα Βαρυμπόμπης, Δήμου Κηφισιάς. Και ζητούν τροποποίηση  της Σύμβασης Παραχώρησης ώστε να αποτραπεί οριστικά η τοποθέτηση πάσης φύσεως διοδίων (πλευρικών, ηλεκτρονικών κλπ.) στους ανωτέρω κόμβους.

Όπως είναι γνωστό, διαχρονικά και για 11 χρόνια οι δυο Δήμοι αντιστάθηκαν στην επιβολή διοδίων στην περιοχή τους. Με ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων τους, εξέφρασαν την αντίθεση τους  στην εγκατάσταση κάθε είδους διοδίων και εκδήλωσαν  αποφασιστικά την αντίδρασή  τυου;ς  με κινητοποιήσεις και ενημερωτικές συγκεντρώσεις.

«Σήμερα, όμως, βρισκόμαστε πάλι μπροστά στον ίδιο κίνδυνο, καθώς η πρόσφατη έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων άνοιξε τον δρόμο για την εγκατάσταση διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης, με την τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών» , τονίζει σ΄ανακοίνωση του , ο δήμος Κηφισιάς..

Οι Δήμαρχοι Κηφισιάς και Διονύσου Γιώργος Θωμάκος και Διονύσης Ζαμάνης , αντίστοιχα χρησιμοποιώντας όλα τα νομικά μέσα που έχουν  στη διάθεσή τους κατέθεσαν  ήδη αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής , της σχετικής απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επειδή η τοποθέτηση διοδίων:

  • Υποβαθμίζει τη ζωή όλων μας, καθώς διοχετεύεται η υπερτοπική κυκλοφορία των οχημάτων εντός του Δήμου, χωρίς να έχει γίνει τίποτα για την κατασκευή επαρκούς παράπλευρου οδικού δικτύου.
  • Επιβαρύνει οικονομικά κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες.
  • Καθιστά τον Δήμο Διονύσου και τον Δήμο Κηφισιάς τις μοναδικές αστικές περιοχές του Λεκανοπεδίου που θα πληρώνουν διόδια για τη χρήση της εθνικής οδού (οι όποιες εξαιρέσεις θα είναι επισφαλείς, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατραπούν).