Με μεγάλα κενά τα δημοτικά σε Βύρωνα , Παγκράτι και Καισαριανή

 

Λίγα σχολεία, ένα μήνα μετά το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς “ λειτουργούν κάπως ομαλά και με πλήρες πρόγραμμα ελάχιστα» στις περιοχές του Παγκρατίου , του Βύρωνα και της Καισαριανής καταγγέλλει μ΄ ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ “ Ρόζα Ιμβριώτη” .

Σύμφωνα με το Σύλλογο “ τα κενά σε δασκάλους, ειδικότητες, εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, σε γενικά και ειδικά σχολεία, είναι σημαντικά, παρά τα όσα προσπαθεί να περάσει στον κόσμο το Υπ. Παιδείας κάνοντας το άσπρο μαύρο!

Στα περισσότερα σχολεία τα ολοήμερα δε λειτουργούν ή λειτουργούν με λιγότερα τμήματα ή με λιγότερες ώρες. Οι δάσκαλοι μετακινούνται εναλλάξ σ’ αυτά υποβαθμίζοντας και έτσι τη λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων τους. Για άλλη μια φορά, όταν προκύπτει άδεια, κλείνουν το ολοήμερο τμήμα του νηπιαγωγείου για να λειτουργήσει το πρωινό (4ο Νηπ/γείο Καισ/νής). Οι συνάδελφοι ειδικοτήτων τρέχουν και δε φτάνουν. Αν και υποτίθεται τοποθετήθηκαν σε ομάδες σχολείων, αυτές τελικά οι «ομάδες» είναι λάστιχο. Έχουμε συνάδελφισσα που εργάζεται σε 7 σχολεία και πάει από το Παγκράτι, στου Ζωγράφου και φτάνει στα Πατήσια! Έλεος!

Είναι χοντρά ψέματα όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι η Ειδική Αγωγή είναι προτεραιότητά της, τη στιγμή που έχουμε τμήματα ένταξης κλειστά (π.χ. 1ο Βύρωνα) και η παράλληλη στήριξη έχει μετατραπεί σε περιοδική συνάντηση του εκπαιδευτικού με 2,3,4 και 5 παιδιά, ενώ ταυτόχρονα γεμίζουν τα σχολεία με ιδιωτικές παράλληλες! Παιδιά που έχουν διάγνωση από ΚΕΔΔΥ για 24ωρη στήριξη, έχουν μόλις 6 ώρες περιοδική συνάντηση με τον/την αναπληρωτή συνάδελφο ειδικής αγωγής, που εννοείται είναι διαφορετικός από πέρυσι και θα είναι διαφορετικός του χρόνου, λόγω χρόνιας αδιοριστίας και ελαστικής εργασίας! Πώς να βοηθηθούν έτσι αυτά τα παιδιά;

Φτάνει πια το δούλεμα της κυβέρνησης! Αυτή είναι η «δίκαιη» ανάπτυξή τους: από τη μια απίστευτος πλούτος και από την άλλη περιφερόμενοι εκπαιδευτικοί, που ενίοτε κοιμούνται και στις παραλίες (Σαντορίνη…), και μαθητές που εγκαταλείπονται στην τύχη τους!

Φτάνει πια η κοροϊδία, καλύψτε τα κενά σε όλα τα σχολεία και τώρα!»