« Μπαρούτι» η Αγ. Παρασκευή. Ευθύνες για πριν …14 χρόνια καταγγέλλει ο Ζορμπάς

dimarxeio ag paraskeyis - zormp - gian - stathΠολώνειται το κλίμα  στην Αγ. Παρασκευή  όλο και περισσότερο όσο πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές.
Όπως φαίνεται, ο δήμαρχος της πόλης – και υποψήφιος εκ νέου το Μάιο – Βασίλης Ζορμπάς έχει διαλέξει το κλίμα της όξυνσης της σύγκρουσης με τους αντιπάλους του ,  ως προεκλογική  στρατηγική .
Υπηρετώντας αυτή την πολιτική, ο κ. Ζορμπάς «ξέθαψε» την υπόθεση της διέλευσης του Μετρό από την Αγία Παρασκευή, και το πώς αυτή σχεδιάστηκε, προκειμένου, όπως είπε ανοικτά στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, να την χρησιμοποιήσει στην προεκλογική περίοδο.
Για την ακρίβεια, ο δήμαρχος θυμήθηκε να «χρεώσει» στο νυν επικεφαλής της μείζονος και τότε δήμαρχο Βασίλη Γιαννακόπουλο, αλλά και σε όλο το δημοτικό συμβούλιο της περιόδου των αρχών του 2000, ότι είχε αποφασίσει τότε, κατά της κατασκευής του σταθμού του Μετρό στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής. «Ο κόσμος πρέπει να μάθει την αλήθεια για το Μετρό», τόνισε ο δήμαρχος: «όση προσπάθεια κάνετε εσείς για να μην μάθει αυτή την αλήθεια, άλλη τόση θα καταβάλω εγώ για να πληροφορηθεί πριν από τις κάλπες ποιοι πήραν τις μεγάλες αποφάσεις που άλλαξαν την τύχη της πόλης».

Γιαννακόπουλος «Αυτά που λέτε είναι προεκλογικές κορώνες. Ποτέ δεν αποφασίσαμε κάτι τέτοιο και κανείς δήμαρχος δεν επηρέασε την τελική χάραξη του Μετρό. Αυτά είναι προεκλογικές κορώνες», απάντησε ο κ. Γιαννακόπουλος.

Σταθόπουλος Πιο αιχμηρός ο επικεφαλής της ελάσσονος Γιάννης Σταθόπουλος: «Παραπλανείτε τον κόσμο. Φτιάχνεται κλίμα για την προεκλογική περίοδο», σχολίασε ενώ επιτέθηκε προσωπικά στο δήμαρχο: «Ο κ. Ζορμπάς, μη έχοντας καμία σχέση τότε με τα κοινά του Δήμου παρά μόνο την έμμισθη θέση που κατείχε στα δημοτικά ιατρεία, έρχεται χρόνια μετά να κρίνει τους πάντες».

Γκυζιώτης
«Άραγε ο κ. Ζορμπάς δεν είναι που καταψήφισε το έργο ανάπλασης στο Κοντόπευκο και μετά πανηγύριζε με τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, όταν ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις» συνέχισε την αντεπίθεση ο κ. Σταθόπουλος.
«Κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια στο δημοτικό συμβούλιο. Ανταγωνισμός ανάμεσα στις παρατάξεις στην παρελθοντολογία και το υβρεολόγιο», σχολίασε από την ελάσσονα ο Ανδρέας Γκυζιώτης.