ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Άξιος σύμμαχος» η Ανδρούτσου της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμένου και των μνημονιακών πολιτικών

Ανδρουτσου

 

« Άξιο σύμμαχο» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  , χαρακτηρίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ τη δήμαρχο Αγίου Δημητρίου , Μαρία Ανδρούτσου.

Με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη δήμαρχο ότι «συμπαραστέκεται» και « ενισχύει» το «έργο» της συγκυβέρνησης για  «διάλυση του Δημόσιου Τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της εφαρμογής της μνημονιακής αξιολόγησης και κινητικότητας, της εξαφάνισης κάθε Συνδικαλιστικής Ελευθερίας και κάθε αντίδρασης των εργαζομένων, της κατάργησης των Σ.Σ.Ε. και κάθε έννοιας Εργασιακού Δικαιώματος».

« Πρωτοπόρος» και «πέραν του δέοντος Δημοκρατική» αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, αναφέρει ειρωνικά -καταγγελτικά η ομοσπονδία των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση ,  στη σχετική ανακοίνωσή της .

Αιτία , η διεξαγωγή διαδικτυακής έρευνας που ξεκίνησε ο δήμος  που απευθύνεται στους Δημότες Αγίου Δημητρίου και τους θέτει ερωτήματα μεταξύ άλλων, που αφορούν Συνταγματικά κατοχυρωμένες Ελευθερίες, Δικαιώματα και έννοιες.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑΣ ,  καλούνται οι Δημότες του Αγίου Δημητρίου μέσω αυτής της έρευνας να απαντήσουν ανώνυμα σε ερωτήματα όπως, η ελευθερία του Συνδικαλισμού στο εσωτερικό του Δήμου. Δηλαδή, αν πρέπει ή όχι να δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους να ασκούν το δικαίωμα της Ελευθερίας του Συνδικαλισμού και της Συλλογικής Διαπραγμάτευσης για την προάσπιση των συμφερόντων τους. Επίσης τους θέτει ερωτήματα για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας και τις ανάλογες παροχές για την πρόληψη ατυχημάτων και τραυματισμών αλλά και την θέσπιση εσωτερικού «μηχανισμού» αξιολόγησης της παραγωγικότητας των εργαζομένων του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

«Είναι πασιφανές ότι η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου και οι ιδιώτες συνεργάτες της εφαρμόζοντας τέτοιες τακτικές και πολιτικές βαδίζουν με προσήλωση στα χνάρια των δανειστών της χώρας μας, δίνοντας μάλιστα μια άλλη διάσταση στις μνημονιακές πολιτικές και την κατάργηση Ελευθεριών και Δικαιωμάτων των εργαζομένων που έχουν κατακτηθεί με αιματηρούς αγώνες δεκαετιών», επισημαίνει  ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Και την καλεί να αποσύρει άμεσα τις ερωτήσεις που αφορούν στα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων στους χώρους εργασίας από την ανώνυμη διαδικτυακή έρευνα που έχει ξεκινήσει, καθώς « θίγει, μειώνει και απαξιώνει σε μέγιστο βαθμό τους εργαζόμενους τόσο στο Δήμο Αγίου Δημητρίου όσο και στη Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα».