Σε « πόλεμο» Άλιμος -Ελληνικό για 300 στρ

 

Κωνσταντάτος -ελληνικο« Άκρως επιθετική ενέργεια» σε βάρος του Δήμου του , χαρακτηρίζει ο  δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης , Γιάννης Κωνσταντάτος , την αμφισβήτηση των ορίων της πόλης του , από τον Δήμο Αλίμου.

Σ΄ανακοίνωσή του , επισημαίνει με νόημα  ότι η ενέργεια του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου , να προσφύγει  «μετά από 78 χρόνια στην αρμόδια επιτροπή για αλλαγή των ορίων ανάμεσα στους Δήμους μας, διεκδικώντας 300 στρέμματα, συμπίμπτει με την έναρξη της επένδυσης στον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό» και « αποκαλύπτει τα πραγματικά τους κίνητρα».

Τονίζει ότι « οι  ενέργειες της διοίκησης του Δήμου Αλίμου εναντίον του Δήμου μας απαντήθηκαν με σαφήνεια και αρνητικά, 3 φορές από το Εθνικό Κτηματολόγιο και από άλλους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς». Και δηλώνει ότι η Δημοτική του Αρχή «θα υπερασπιστεί με ακλόνητα στοιχεία τα όρια του και μάλιστα θα προσφύγει στην ίδια επιτροπή προκειμένου να αποδοθεί στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης ολόκληρη η περιοχή του Αγίου Κοσμά, που σύμφωνα με τους χάρτες του «1939», στους οποίου βασίζεται το σκεπτικό του Δήμου Αλίμου, ανήκουν στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης».

Για το θέμα αυτό θα συνεδριάσει  το Δημοτικό Συμβούλιο  Αργυρούπολης -Ελληνικού , στις αρχές Ιουλίου, προκειμένου όλες οι παρατάξεις του Δήμου να λάβουν γνώση των πραγματικών δεδομένων, και να ληφθεί ανάλογη απόφαση.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντάτο, « η άκρως επιθετική αυτή ενέργεια του Δήμου Αλίμου, με καθυστέρηση 78 ετών, εναντίον του Δήμου μας δεν έχει αυτοδιοικητικό προηγούμενο».

Και επισημαίνει ότι σ΄ αντιδιαστολή μ΄αυτή , « εμείς ουδέποτε θίξαμε εγγράφως ή αμφισβητήσαμε τα όρια μας με αυτά των όμορων δήμων, ακόμα και όταν διαπιστώσαμε πως 160 στρέμματα του Αγίου Κοσμά λανθασμένα έχουν αποδοθεί στον Δήμο Αλίμου, και αυτό γιατί ποτε δεν θέλαμε να διαταράξουμε τις σχέσεις μας με τους όμορους Δήμους.

Η ενέργεια του συναδέλφου μου Δημάρχου, όσο και αν μας αδικεί, θεωρώ ότι τελικά θα ξεδιαλύνει την 78χρονη αυτή αδικία εις βάρος του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και όχι το αντίθετο» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.