Σε «στριπτίζ» υποχρέωσε ο Μώραλης την κυβέρνηση για την αδιαφορία της για την  πρώην «Ράλλειο»

 

Σε ενημέρωση όλων και σε συνέντευξη τύπου θα προχωρήσει η Δημοτική Αρχή Μώραλη  , για να  δημοσιοποιήσει την κοροιδία και αθέτηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων στη μετατροπή σε Δικαστικό Μέγαρο του γιαπιού της πρώην Ραλλείου , απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά .

Σκληρή απάντηση έδωσε ο Δήμαρχος , Γιάννης Μώραλης ,  στην προσπάθεια του υπουργείου Δικαιοσύνης , μέσω του γενικού γραμματέα του υπουργείου, να θολώσει τις κυβερνητικές ευθύνες και ανεπιτυχώς να τις «φορτώσει» στο …Δήμο.

Αφορμή για την αντίδραση του υπουργείου ήταν όσα κατήγγειλε ο δήμαρχος Πειραιά ,

στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου .Στη συνεδρίαση  ο κ. Μώρλαη έκανε λόγο ευθέως για παντελή αδιαφορία και κοροιδία από πλευράς του υπουργείου. «Δεν έχει κάνει τίποτε . Ούτε καν αποδοχής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία παραχωρούμε στο υπουργείο το κτίριο δωρεάν για να στεγαστούν τα Δικαστήρια».

Επίσης είχε ανακοινώσει ότι  μετά την κωλισιέργεια αυτή της κυβέρνησης επί 3 χρόνια , θα ζητήσει την ανάκληση της απόφασης αυτής και θα προτείνει να δρομολογηθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες για άλλη μορφή αξιοποίησης του μεγάλου αυτού κτιρίου , στην « καρδιά» του Πειραιά .

Ο κ. Μώραλης στην απάντησή του , στον γγ του υπουργείου ,διερωτάται κατά πόσο ειλικρινά επιθυμεί η κυβέρνηση να προχωρήσει το έργο .» Υπάρχει σοβαρό κράτος που θέλει να ολοκληρώσει γρήγορα ένα έργο τέτοιας σημασίας και ανά ένα χρόνο αλλάζει το πρόσωπο που θεωρητικά συντονίζει όλους τους υπόλοιπους;», αναφέρει

Επίσης χαρακτηρίζει απαράδεκτη και ανεξήγητη  την στάση του υπουργείου και καλεί τον Γενικό Γραμματέα,  « δημόσια να απαντήσει συγκεκριμένα και όχι γενικόλογα και αόριστα στα εξής:
Α)Ποιος και γιατί ανέλαβε τη μελέτη για τη στατική επάρκεια του κτηρίου της πρώην Ραλλείου καθώς και ποιος πλήρωσε τη συγκεκριμένη μελέτη.
Β) Ποιος θα αναλάβει, ποιος θα πληρώσει (σχετική απόφαση ή εγγραφή σε κάποιο προϋπολογισμό) και πόσο χρόνο θα κάνει η ολοκλήρωση της απαιτούμενης μελέτης για τη δημοπράτηση;
Γ) Πότε θα δημοπρατηθεί το έργο, από ποιόν θα πληρωθεί(σχετική απόφαση ή εγγραφή σε κάποιο προϋπολογισμό) και πότε θα ολοκληρωθεί τελικά;
Δ) Ποιά είναι τα αρμόδια όργανα που θα εγκρίνουν τελικά -όπως στην δήλωσή του ισχυρίζεται- και θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια και λειτουργικότητα του κτηρίου.
Ε) Να μας ενημερώσει για μια, ειλικρινά για μια μόνο ενέργεια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να τρέξει γρηγορότερα η υπόθεση του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά.

Σύμφωνα με τον κ. Μώραλη , « είναι προφανές ότι ο Γενικός Γραμματέας ή δεν γνωρίζει το ιστορικό της υπόθεσης ή είναι παραπληροφορημένος, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η τόσο άστοχη, παραπλανητική και πρόχειρη απάντησή του.Εκτός φυσικά αν κάτι άλλο συμβαίνει».