Σφοδρή επίθεση Καμίνη στην κυβέρνηση για το προσφυγικό

Τον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου , σε απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης και με συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες κατήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων , Γιώργος Καμίνης , στηρίζοντας την πρόσφατη κινητοποίηση των δήμων και των φορέων τους, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας , έξω από το υπουργείο Μετανάστευσης , στην Αθήνα

«Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στα νησιά του Αιγαίου και τείνουν να προσλάβουν μόνιμη μορφή, ούτε στα θεμελιώδη δικαιώματα των προσφύγων ανταποκρίνονται, ούτε τη στοιχειωδώς εύρυθμη λειτουργία της ζωής των κατοίκων τους εξασφαλίζουν” , υπογράμμμισε.

Παράλληλα κατήγγειλε ως αλλοπρόσαλλη της μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης , η οποία είπε “ σε συνδυασμό με την αδυναμία συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε Λέσβο, Χίο, Σάμο και άλλα νησιά».

Ο δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε την κυβέρνηση » να προχωρήσει αμέσως στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου για τη διαχείριση του προσφυγικού, ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να συμβάλει, όπως εξ αρχής έχω επισημάνει, στην ισόρροπη κατανομή της ευθύνης σε όλη τη χώρα. Η Αθήνα, με το παράδειγμά της, έχει δείξει το δρόμο».