Ιδρύει υπερσύγχρονο καταφύγιο για τα αδέσποτα στο Μαρκόπουλου ο ΣΒΑΠ

Τα θεμέλια για τη λύση του χρόνιου προβλήματος φιλοξενίας και περίθαλψης των αδέσποτων έβαλε ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, καθώς ολοκληρώθηκε η αγορά  , έκτασης 16 στρεμμάτων για την Ίδρυση Καταφυγίου, στην περιοχή του Μαρκόπουλου.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Κουράσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή «Δημοτικές Διαπλοκές», πρόκειται για έναν από τους βασικότερους στόχους της Διοίκησης του ΣΒΑΠ, ο οποίος υλοποιείται επιτέλους μετά από χρόνια, εξαιτίας της δυσκολίας ανεύρεσης του κατάλληλου χώρου.

«Θέλουμε να είναι ένας χώρος πολιτισμού και όχι απλά να στοιβάζουμε ζώα», τόνισε ο κ. Κουράσης.

Ο ίδιος εξέφρασε την πρόθεσή του, για την αρτιότερη λειτουργία του Διαδημοτικού Καταφυγίου, να συνεργασθεί με τους ειδικούς και τις Φιλοζωικές Οργανώσεις των Δήμων-Μελών του, για την κατάρτιση κανονισμού λειτουργίας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τον πολιτισμό μας και την πρέπουσα ευαισθησία στην μεταχείριση των ζώων.

Εν συνεχεία, ο Γιώργος Κουράσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ΣΒΑΠ, προκειμένου να πετύχει και το 2ο στόχο του, που είναι η δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου. «Είναι περισσότερες οι δυσκολίες, που αντιμετωπίζουμε, καθώς απαιτείται μεγαλύτερος χώρος. Συνεχίζουμε στην αναζήτηση χώρου», είπε ο κ. Κουράσης.

Κλείνοντας τα του ΣΒΑΠ, ο πρόεδρος μίλησε για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Εν Άστει» που σημειώνουν τεράστια επιτυχία, καθώς επίσης και για τις εβδομάδες οδικής ασφάλειας που βρίσκονται σε εξέλιξη…