‘Κρεμάστρες” περιβαλλοντικής συνείδησης στην Αγ. Παρασκευή

Την τοποθέτηση δώδεκα γλυπτών με τίτλο «Κρεμάστρες του Δημοσίου Χώρου» ή «το Σύμβολο της Αμοιβαιότητας» αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής .

Η δράση κινείται στους τρεις άξονες «Τέχνη», « Επαναχρησιμοποίηση της Ύλης» και «Προσφορά στον συνάνθρωπο» και αποσκοπεί στο να παρουσιασθεί μέσω της τέχνης ένας νέος τρόπος & χώρος συγκέντρωσης και ανταλλαγής αγαθών, υλοποιημένο με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, ενισχύοντας & εμπνέοντας το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, συλλογικής δράσης και κοινωνικής προσφοράς.

Τα γλυπτά θα εκτεθούν σε εκθεσιακό χώρο για 10 ημέρες. Την πρώτη της έκθεσης θα γίνει εκδήλωση εγκαινίων. Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης θα ακολουθήσει δεύτερη εκδήλωση όπου τα έργα θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα κεντρικά σημεία της Αγίας Παρασκευής ευαισθητοποιώντας τον περαστικό για επαναχρησιμοποίηση των αγαθών, ταυτόχρονα εμπεριέχοντας την έννοια του δώρου κάνει τον δημόσιο χώρο περισσότερο φιλικό και ανθρώπινο.

Τα έργα έχουν εικαστικό ενδιαφέρον καθώς η συγκεκριμένη ιδέα και χρήση παρουσιάζεται με 12 νέες διαφορετικές εκδοχές από καταξιωμένους δημιουργούς πτυχιούχους της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και της Αρχιτεκτονικής, ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη να συμμετέχει σε αυτά αλλάζοντας πολλές φορές την όψη και την λειτουργία τους.