«Κουβέντα να γίνεται» και αυτή η  συνάντηση ΚΕΔΕ- Μουζάλα για το μεταναστευτικό

πατουλης-μουζαλας2

Συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα, θα έχουν αύριο το μεσημέρι ,  ο πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης , ο δήμαρχος Αθηναίων , Γιώργος Καμίνης και τα  υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Μεταναστευτικής Πολιτικής του κορυφαίου θεσμικού οργάνου της αυτοδιοίκησης .

Από τη σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι ούτε από αυτή τη συνάντηση αναμένεται να  προκύψει κάτι συγκεκριμένο αλλά θα έχουμε μια επανάληψη  του γνωστού « κουβέντα να γίνεται».

Παρά τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει πλέον το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα , παρά το ότι έχουν πραγματοποιηθεί επανειλημμένα συναντήσεις και …συζητήσει, ομολογείται δημόσια ότι ουδείς ( κυβέρνηση και ΚΕΔΕ) , έχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο  για τη  διαχείριση – αντιμετώπισή του .

Αναφέρει συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ : « Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ να προχωρήσει άμεσα στην επεξεργασία και διατύπωση ενός σχεδίου διαχείρισης του προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος από πλευράς Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, ώστε να υποβληθεί στην Κυβέρνηση και να αποτελέσει μέρος του συνολικού εθνικού σχεδίου».

Στην Επιτροπή συμμετέχουν εκτός του Δημάρχου  Αθηναίων  και οι Δήμαρχοι Λέσβου Σπύρος Γαληνός, Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, Κω Γιώργος  Κυρίτσης, Ρόδου και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου, Φώτης Χατζηδιάκος καθώς και εκπρόσωπος της ΕΕΤΑΑ.