Σαν την « ανάπτυξη» του Τσίπρα « έρχεται» και το ν/σ Κουρουμπλή για την Αυτοδιοίκηση

Ο Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής απευθύνει χαιρετισμό στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ κατά την έναρξη των εργασιών της Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου 2015.Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκαλείται από την ΚΕΔΕ με κεντρικό θέμα την οικονομική κατάσταση των δήμων της χώρας.

 

Άκαρπη πέρασε η προθεσμία  του υπουργού Εσωτερικών , Παναγιώτη Κουρουμπλή , με την οποία είχε δεσμευθεί ότι θα κατέθετε για διαβούλευση, εμπλουτισμένο με τις προτάσεις των αυτοδιοικητικών θεσμών το προσχέδιο του « πολυνομοσχεδίου» που καταρτίζει.

Το « πολυνομοσχέδιο» , που θα περιλαμβάνει δεκάδες άρθρα, που αφορούν κυρίως «μικρο-τακτοποιήσεις» και « φωτογραφικές» περιπτώσεις , ο κ. Κουρουμπλής , είχε δεσμευθεί ότι θα ήταν έτοιμο και θα δινόταν στους φορείς της Αυτοδιοίκησης για τελική διαβούλευση , την περασμένη Δευτέρα.Κάτι που φυσικά δεν συνέβη .

Τόσο η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ( ΚΕΔΕ)  όσο και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) , έχουν στα « χέρια» τους μόνο ένα προ-προσχέδιο(!) επί του οποίου εγκαίρως κατέθεσαν τις προτάσεις τους.

Η καθυστέρηση αυτή από πλευράς του κ. Κουρουμπλή και με δεδομένο ότι τόσο η Βουλή κλείνει για το καλοκαίρι , τέλη του μηνός όσο και στον εναπομείναν αυτό διάστημα , η Ολομέλειά της , είναι « κλεισμένη» με άλλα νομοσχέδια που έχει καταθέσει προς ψήφιση η κυβέρνηση , δικαιολογημένα προκαλεί ανησυχίες , όχι μόνο για το πότε θα ψηφιστεί αλλά και τι τελικά θα περιλαμβάνει , αφού αν γίνει πχ κατά τη διάρκεια του β΄θερινού τμήματος , τον Αύγουστο , δύσκολη έως αδύνατη θα είναι η όποια αντίδραση από πλευράς Αυτοδιοίκησης για να αποτρέψει τυχόν αρνητικές ρυθμίσεις.