Θα ακολουθήσουν κι άλλοι;

Κατωποδης

Ούτε ένα , ούτε δυο αλλά τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι, η κυρία  Σώζου και οι κκ  Σάρολας και Παπαδημητρίου, αποχώρησαν ταυτόχρονα από την παράταξη του Δημάρχου Βύρωνα , κ. Κατωπόδη.

Σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες η μαζική αυτή αποχώρηση , συνοδεία σοβαρότατων καταγγελιών , είναι απλώς η κορυφή του «παγόβουνου» των ενδοπαραταξιακών αναταράξεων που μαστίζουν την «κυβερνώσα» παράταξη στο Βύρωνα.

Τις καταγγελίες αυτές, επιχείρησε να απαντήσει – «διασκεδάσει» ο κ. Κατωπόδης . Έσπευσε λοιπόν να τος χαρακτηρίσει «αναληθείς» και «υπερβολικές» γενικώς και αορίστως επικαλούμενος αυθαίρετα ότι «  είναι κοινή πεποίθηση μέσα στην κοινωνία του Βύρωνα, ότι αυτή η Δημοτική αρχή έχει πραγματοποιήσει τα περισσότερα από όσα υποσχέθηκε, αλλά κυρίως γιατί έχει οδηγήσει το Δήμο στο δρόμο της κανονικότητας σε όλα τα επίπεδα»

Επίσης επιχειρεί να τους βγάλει πολιτικά ανώριμους λόγω της νεανικής ηλικίας τους . « Θα μπορούσα να τους δικαιολογήσω, ότι σαν νέοι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέχθηκαν με όραμα και θέληση να προσφέρουν, αλλά η κατάσταση που αντιμετωπίσαμε δεν τους έδωσε αυτή τη δυνατότητα» ,αναφέρει χαρακτηριστικά .

Τέλος ,  στις  κατηγορίες  τους για αλαζονεία, έπαρση, συγκεντρωτισμό και αυταρέσκεια, το μόνο που τους απαντά ότι είναι αυτά « που δεν συνάδουν με τις αρχές της Αριστεράς» και γι αυτό « σε καμία στιγμή της θητείας μας δεν υπήρξαν». Θεωρώντας προφανώς «αριστερή» τη δημοτική του αρχή , η οποία έχει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει δίχως κιχ , όλες τις μνημονιακές πολιτικές που συμφωνεί και εφαρμόζει με την πάλαι ποτέ « κακιά τρόικα» η συγκυβέρνηση Τσίπρα- Καμένου.