Κυνηγούν τους μεροκαματιάρηδες Πόντιους

 

Την στιγμή κατά την οποία όλες , μα όλες , οι λαικές αγορές της Αττικής έχουν  …πενταπλασιαστεί σ΄έκταση από τις παράνομες παραλαικές , όπου χιλιάδες   πωλητές από κάθε γωνιά της γης πωλούν ανενόχλητα τις πραμάτειες τους , στο στόχαστρο της διοίκησης των Λαικών Αγορών της Αττικής , που υπάγεται στην Περιφερειάρχη , Ρένα Δούρου , έχουν τεθεί οι ελάχιστοι ομογενείς πόντιοι της Καλλιθέας , που δραστηριοποιούνται σε κάποιες – όχι σε όλες – λαικές της πόλης τους .

Δυστυχώς  ένθερμο αρωγό σ΄αυτό έχουν  και τον ίδιο το Δήμο της Καλλιθέας. Η Δημοτική Αρχή Κάρναβου , την ώρα που λέει ότι δεν επαρκούν τα απορριμματοφόρα και τα φορτηγά του δήμου για να καθαρίσουν την πόλη ή δεν επαρκούν οι δημοτικοί αστυνομικοί για να αποτρέψουν παράνομες επεκτάσεις τραπεζοκαθισμάτων ή την παράνομη στάθμευση , στις επιχειρήσεις κατά των δύστυχων αυτών  ποντίων … έχει διαθέσιμα τα πάντα και τους πάντες.

Τι απορριμματοφόρα , τι εργαζομένους στην καθαριότητα , τι δημοτικούς αστυνομικούς όλα  στο βωμό του κυνηγητού των Ποντίων μικροπωλητών .

Οι Πόντιοι αυτοί που επέστρεψαν στη μητέρα –πατρίδα , ηλικιωμένοι σήμερα προσπαθούν επιβιώσουν , αφού ούτε σύνταξη έχουν πλέον , μετά το νόμο Κατρούγκαλου.

Όταν ήταν δήμαρχος , ο Κώστας Ασκούνης , στάθηκε έμπρακτα – και όχι στα λόγια- αλληλέγγυος σ΄αυτούς . Και τους έδωσε  κοινωνικές άδειες ( με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια που πληρούσαν)  ,για να πωλούν στις λαικές αγορές.Ήταν μάλιστα ο πρώτος πανελλαδικά που το έκανε .Και συγκρούστηκε σκληρά με τις τότε κυβερνήσεις γι αυτές τις άδειες ,γιατί οι Αρχές δεν τις αναγνώριζαν αρχικά  ως νόμιμες .

Αυτές τώρα καταργήθηκαν και οι ίδιοι  αντιμετωπίζουν έναν απηνή διωγμό από το Ταμείο των Λαικών Αγορών που ανήκει στην Περιφέρεια , όπου περιφερειάρχης είναι η κυρία Δούρου και από τη Δημοτική Αρχή Κάρναβου .