Γ. Σγουρός : Καταπέλτης για τις ευθύνες Δούρου στη διαχείριση των απορριμμάτων η νέα απάντηση της ΕΕ

 

Το αδιέξοδο που βρίσκεται ante portas στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η απάντηση που έδωσε η Ευρωπαική Επιτροπή σε ερώτηση του ευρωβουλευτή ,Νίκου Χουντή.

Στην απάντηση της η Ευρωπαική Επιτροπή τονίζει ότι  «λαμβανομένης υπόψη της ποσότητας των απορριμμάτων, που παράγονται στην Αττική, οι σοβαρές καθυστερήσεις στην προετοιμασία και την εφαρμογή των έργων διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική· μέχρι στιγμής δεν έχουν εγκριθεί έργα γι’ αυτές τις βασικές υποδομές, με εξαίρεση ένα έργο για τα Κύθηρα, ύψους 4 εκατ. Ευρώ» ενώ σε άλλο σημείο της απάντησης επισημαίνεται ότι «Οι ελληνικές αρμόδιες αρχές είναι άμεσα υπεύθυνες για την κατάλληλη αντιμετώπιση και την αποφυγή καταστάσεων που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία του ανθρώπου και το περιβάλλον».

Σε δήλωση του , ο  επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας  στο Περιφερειακό Συμβούλιο , Γιάννης Σγουρός , υπογραμμίζει  ότι «για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής και τις τακτικές επισημάνσεις της παράταξής μας, η απάντηση της Κομισιόν δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία».

Και επισημαίνει ότι « από την τραγική απόφαση της κας Δούρου περί ακύρωσης των ώριμων διαγωνιστικών διαδικασιών τον Νοέμβριο του 2014, οπότε διεγράφη μεμιάς για παλαιολιθικές ιδεοληψίες κάθε πρόοδος που είχε συντελεστεί για την κατασκευή νέων μονάδων επεξεργασίας χάνοντας 400 εκ. € από κοινοτικά και ιδιωτικά κεφάλαια, μέχρι και σήμερα δεν έχει συντελεστεί καμία απολύτως πρόοδος».

Ο κ. Σγουρός καταγγέλλει τη σημερινή  διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής  ότι είναι « εγκλωβισμένη στις ανέφικτες προεκλογικές εξαγγελίες της, στον κατά φαντασία σχεδιασμό της και επιδεικνύοντας πρωτοφανή ανευθυνότητα, οδηγεί την κατάσταση σε αδιέξοδα που φαντάζουν αδιανόητα για την Αττική του 21ου αιώνα αφού αντί αύξησης της ανακύκλωσης εξαντλείται και ο τελευταίος χώρος υγειονομικής ταφής».

Επίσης σημειώνει ότι έχει  «ενημερώσει εγγράφως για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, τόσο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του», αναφέρει .