Εγκρίνονται έργα σε Νίκαια , Κερατσίνι , Χαιδάρι, Αγ.Βαρβάρα , Παιανία , Ραφήνα

Με δώδεκα θέματα συνεδριάζει την Πέμπτη , 9 του μηνός , το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και συγκεκριμένα με τα εξής :

 1. Έγκριση ισολογισμού έναρξης 1-1-2013 και οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2013.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος)

 1. Έγκριση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής Γ΄ τριμήνου 2017.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καισαριανής για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού 190.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Χαϊδαρίου για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Διάστρωση συνθετικού χλοοτάπητα και εργασίες συντήρησης στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου του Α΄Αθλητικού Κέντρου Δήμου Χαϊδαρίου» συνολικού προϋπολογισμού 360.100,00€, (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Τζόκας)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΑ Ο.Τ. 668 – 669 ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 600.000,00€, (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Τζόκας)

 1. Ανάκληση της με αρ. 204/2017 Απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, και εκ νέου έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη για το έργο με τίτλο: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Ανακατασκευή Γηπέδου Σιταποθηκών Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας», συνολικού προϋπολογισμού 324.999,95 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παλλήνης για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ», συνολικού προϋπολογισμού 2.300.000,00€, (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)

 1. Έγκριση μελέτης μετατόπισης της υφιστάμενης σηματοδοτούμενης διάβασης πεζών της Λ. Μαραθώνος σε νέα θέση πλησίον της οδού Ξηντάρα και κατάργησης του υφιστάμενου σηματοδοτούμενου κόμβου Λ. Μαραθώνος – Ξηντάρα (3926), στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Σαπουνά)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τον υφιστάμενο σταθμό κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας WIND ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ με κωδικό θέσης και ονομασία: ‘’120 0053 – ΓΕΡΑΝΙΑ’’ που είναι εγκατεστημένος σε έκταση στα Γεράνεια Όρη (κορυφή Ελατιά), στο Δήμο Μεγαρέων, στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής:

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την αναβάθμιση – εκσυγχρονισμό του κέντρου εκπομπής στην θέση «ΠΑΡΝΗΘΑ» της εταιρείας ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΠΑΡΟΧΟΥ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ με διακριτικό τίτλο «DIGEA ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε.» στο Δήμο Αχαρνών, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τις 14 επιμέρους συμβάσεις του έργου «Μελέτες, επισκευή, συντήρηση, πυρόσβεση, πυρανίχνευση στην κατασκήνωση Δ΄ Αγ. Ανδρέα» της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής (έτος 2009).

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Σαπουνά)