“ Υμνεί’ τώρα η κυβέρνηση τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Απορριμμάτων του Τατούλη

Απόλυτη δικαίωση για τον Περιφερειάρχ Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, αποτελούν όσα ειπώθηκαν από τα πιο αρμόδια κυβερνητικά χείλη στη Βουλή .

Από σφοδρός πολέμιος των έργων που προβλέπονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Απορριμμάτων της Πελοποννήσου , ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ , τώρα τον …εξυμνεί.

Σχολιάζοντας το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου , ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι όλα τα μυθεύματα σχετικά με το έργο της Περιφέρειας έχουν καταρρεύσει, όπως χαρακτηριστικά ότι είναι φαραωνικό ή ακριβό.

«Τέλος στα παραμύθια. Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Παπαδημητρίου έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στη Βουλή για το θέμα αυτό, παραδεχόμενος ότι είναι το πιο φθηνό με 69 ευρώ/τόνο, το πιο φιλικό για το περιβάλλον και το πιο αναπτυξιακό έργο, παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνησή του ήταν εχθρική απέναντι στο έργο αυτό».

Ο κ. Τατούλης πρόσθεσε ακόμη ότι «όποιος έχει σχέδιο, που να τηρεί τον ΕΣΔΑ και τον ΠΕΣΔΑ να το υλοποιήσει» και ζήτησε να σταματήσουν τα ψέματα ότι η Περιφέρεια δε συνεργάζεται με τους Δήμους.

«Το έργο αυτό έχει γίνει σε απόλυτη συνεργασία με τους Δήμους, οι οποίοι ωστόσο πρέπει να αποφασίσουν τι πρέπει να γίνει. Η Περιφέρεια είναι ξεκάθαρη στο σχέδιό της. Απ’ την άλλη πλευρά θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που παραγνωρίζουν ότι το μοντέλο που εμείς φέραμε υιοθετήθηκε στο σύνολο της χώρας, με το παράδοξο ωστόσο να έχουν υπογραφεί άλλα αντίστοιχα έργα και όχι αυτό της Πελοποννήσου, παρότι ήταν το πρώτο, εδώ και τρία χρόνια, σε ωριμότητα».