Δεκάδες εξετάστηκαν δωρεάν για Καρδιαγγειακούς κινδύνους στα Μέγαρα  

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακού κινδύνου με δωρεάν εξετάσεις χοληστερόλης – τριγλυκεριδίων – γλυκόζης και μέτρησης αρτηριακής πίεσης του Δήμου Μεγαρέων σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και τα ΚΕΠ Υγείας υπό την αιγίδα της Ελληνικής εταιρείας Λιπιδιολογίας – Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου.

Ο κ. Κωνσταντίνος Καράμπελας, Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Μεγαρέων σε θέματα Προαγωγής και Προστασίας της Δημόσιας Υγείας δήλωσε:  ότι περίπου εξήντα δημότες  συμμετείχαν στο πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακού κινδύνου. ‘Σκοπός μας ως Διοίκηση είναι να αφυπνίσουμε τους δημότες μας, ώστε να προβαίνουν συχνά σε τέτοιου είδους εξετάσεις, μιας και η πρόληψη, όπως όλοι ξέρουμε, σώζει ζωές».

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε: «Στόχος μας είναι ο προσυμπτωματικός έλεγχος των πολιτών για τη διατήρηση της καλής υγείας. Παρέχοντας δωρεάν εξετάσεις έγκυρου διαγνωστικού ελέγχου προλαμβάνουμε την εξέλιξη των νόσων. Είναι πολύ θετική η ανταπόκριση των δημοτών».