Παραδοχή Σταθάκη μετά από πίεση Χριστοφιλοπούλου για το ορυχείο στα Μέγαρα

Τις επιπτώσεις που θα έχει στο περιβάλλον η επικείμενη λειτουργία ορυχείου βωξίτη στα Γεράνεια Όρη, παραδέχεται ουσιαστικά ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης απατώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Σύμφωνα με την απάντηση, οι ερευνητικές γεωτρήσεις για ανεύρεση ορυκτών πόρων είναι έργο, που υπάγεται αποκλειστικά στην αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Ωστόσο παραδέχεται ότι «παρόλα αυτά, το ΥΠΕΝ αναγνωρίζει ότι η ανεξέλεγκτη λειτουργία των ορυχείων έχει ως πιθανό αποτέλεσμα σοβαρές εδαφικές και υδρομορφολογικές αλλοιώσεις, που επηρεάζουν το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον των γύρω περιοχών.

Την απάντηση του κ. Σταθάκη συνοδεύουν έγγραφα και συγκεκριμένα: Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και η Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση του έργου καθώς και χάρτες γεωτρήσεων, χρήσεων γης, προσανατολισμού, περιοχής μελέτης.

Η κυρία Χριστοφιλοπούλου δήλωσε, ότι θα συνεχίσει να εργάζεται εντός και εκτός Βουλής ώστε να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο λειτουργίας ορυχείων βωξίτη στα Γεράνια Όρη. Στόχος είναι να μην υπάρξει περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση και κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία των κατοίκων των Μεγάρων και γενικότερα της Δυτικής Αττικής.