Έκαναν το show και τώρα είναι αδιάφοροι για τα προσφυγόπουλα κυβέρνηση και “ αλληλέγγυοι”

Από την ώρα που έφυγαν οι τηλεοπτικές κάμερες οι κάθε λογής “αλληλέγγυοι” και λοιποί επώνυμοι , άφησαν στην τύχη τους τα προσφυγόπουλα, που με επικοινωνιακές τυμπανοκρουσίες πέρυσι , είχαν ξεκινήσει να φοιτούν σε σχολεία .

Το …ξεχασμένο για πολλούς αυτό θέμα , που αναδεικνύσει για ακόμη μια φορά την υποκρισία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και των κάθε λογής “ αλληλέγγυων” ( μη ξεχνάμε τα “ στρατόπεδα” της ντροπής που είχε δημιουργήσει η “ φιλέσπλαχνη” κυβέρνηση σε “Ειδομένη” , “ Ελληνικό” , στο λιμάνι του Πειραιά κ,α) έθεσε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ και επικεφαλής της παράταξης “ Λαική Συσπείρωση” , Νίκος Σοφιανός , σε πρόσφατη σνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.

Πέραν εκείνες της κυβερνήσεως , ο κ. Σοφιανός καταλόγισε και έμμεσες ευθύνες στο δήμο “ για το γεγονός ότι πλέον, ένα μήνα μετά την έναρξη των σχολείων, έχουν στοιβαχθεί χωρίς προετοιμασία τα προσφυγόπουλα στις ημερήσιες δομές».

Όπως είπε “ τα βάζουν σε μια τάξη και τα αφήνουν στην τύχη τους, σε τμήματα με 36 παιδιά σε απαράδεκτους χώρους. Στο 55ο, το 20ο, το 21ο, το 32ο, το 51ο, το 39ο Δημοτικό Σχολείο. Υπάρχει καταγγελία από τους Συλλόγους των δασκάλων. Το ΚΚΕ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή. Η κατάσταση είναι τραγική».

Σύμφωνα με τον κ. Σοφιανό , “ βάζουν τα παιδιά σε τάξη με βάση την ηλικία τους χωρίς να γνωρίζουν Ελληνικά, αναθέτουν σε άλλα μεταναστόπουλα να κάνουν το μεταφραστή, παρακολουθούν τα κανονικά μαθήματα του διδακτικού έτους».

Αποκάλυψε δε ότι απ΄αυτή όλη την αθλιότητα , αμοίβονται πλουσιοπάροχα ΜΚΟ .» Βγάζουν συμβόλαια γράφοντας παιδιά στα σχολεία, χωρίς να υπάρχουν τάξεις υποδοχής».

Και πρόσθεσε λέγοντας : “Δεν μπορούμε να παίζουμε με την ανάγκη που έχουν αυτά τα παιδιά να ενταχθούν με κάποιους όρους στο Δημόσιο σχολείο το πρωί, με τάξεις υποδοχής, με τάξεις στήριξης, με μαθήματα προσαρμοσμένα στην κατάστασή τους. Η πολιτική της Κυβέρνησης, όχι μόνο δε λύνει το πρόβλημα, αλλά δημιουργεί και έδαφος για ξενοφοβικές αντιδράσεις που πρέπει να απομονωθούν.   

   Από αυτή την πλευρά ο Δήμος θα πρέπει να απαιτήσει από το Υπουργείο, άμεσα, τώρα, τάξεις υποδοχής. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση στο Δήμο της Αθήνας. »