«Απόβαση” και συγκέντρωση στην Αθήνα των Μυτιληνιών ενάντια στην κυβέρνηση για το προσφυγικό

Η κυβέρνηση παρά το σαφές και ηχηρό μήνυμα που έστειλε ο Λεσβιακός Λαός, στην πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του για το προσφυγικό δεν έδειξε διάθεση ανταπόκρισης, με αποτέλεσμα η κατάσταση να παραμένει  ίδια, χωρίς καμία ουσιαστική προσπάθεια αποσυμφόρησης των νησιών καταγγέλλει ο δήμος Λέσβου .

Και για το λόγο αυτό διοργανώνει , την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου , στην Αθήνα αυτή τη φορά , έξω από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (πλατεία Κλαυθμώνος), στη 1μμ, νέα μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας “ ώστε να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί η Λέσβος, από το νησί της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, σε ένα “νησί φυλακή”.

Είχε προηγηθεί στο νησί , κινητοποίηση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δημοτών της Λέσβου, τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου με τρία κύρια αιτήματα:

  • την άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση από όλες τις δομές φιλοξενίας του νησιού,

  • τη μη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής, συμπεριλαμβανομένης και της χρησιμοποίησης πλωτών μέσων, και

  • τη μη αποδοχή λήψης αποφάσεων χωρίς τους κατοίκους της Λέσβου για τη Λέσβο, που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, την κοινωνική συνοχή και το μέλλον του τόπου

Επίσης , τονίζει ο δήμος , κατόπιν των δυσμενών αυτών εξελίξεων και σε συνεννόηση με τους Δημάρχους των γειτονικών του νησιών, αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων και η μετάθεσή τους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων στην Αθήνα.

Προκειμένου η εν λόγω κινητοποίηση να στεφθεί από οργανωτική επιτυχία, καλεί την Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, καθώς και όλους τους λεσβιακούς Συλλόγους της Αθήνας, να ενεργοποιήσουν τα μέλη τους και εν γένει τους Λέσβιους απόδημους της Αττικής, ώστε να δώσουν δυναμικό παρόν στην σχεδιαζόμενη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Το μέλλον της Λέσβου αποτελεί συλλογική ευθύνη όλων. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας και τους Λέσβιους απόδημους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να υπονομεύσει το μέλλον του νησιού μας» υπογραμμίζεται σ΄ανακοίνωση του Δήμου .