Βαρύτατη καταγγελία του ΚΚΕ κατά της Δημοτικής Αρχής Αγ. Αναργύρων για εμπλοκή σε » καταπάτηση» στην Αθήνα

Τη Δημοτική Αρχή Σαράντη κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας , το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ και επικεφαλής της παράταξης “ Λαική Συσπείρωση” , Νίκος Σοφιανός .

Ο κ. Σοφιανός έθεσε το θέμα στα προ ημερησίας κατά την έναρξη της συνεδρίασης της 5ης Οκτωβρίου .

Και ενώ έχουν παρέλθει τόσες ημέρες, η Δημοτική Αρχή Σαράντη των Αγ. Αναργύρων δεν έχει απαντήσει αλλά σιωπά.

Συγκεκριμένα ο κ. Σοφιανός κατήγγειλε ότι λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η συνεδρίαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε “ νέα επιχείρηση καταπάτησης δημοτικής περιουσίας του Άλσους Προμπονά, από προκλητική ενέργεια του καταπατητή ιερωμένου με συνεργεία του Δήμου Καματερού».

Όπως είπε “ στοχεύουν στην καταπάτηση έκτασης 8 στρεμμάτων, το 30% του Πάρκου».

Επίσης κατά τον ίδιο , “ η εμπλοκή πλέον του Οικουμενικού Πατριαρχείου δίνει νέα τροπή στην υπόθεση. Μάθαμε ότι ο Πατριάρχης έρχεται στις 29 Οκτωβρίου στο συγκεκριμένο χώρο. Μια παρουσία που, προφανώς και ανεξάρτητα από προθέσεις, νομιμοποιεί την προσπάθεια καταπάτησης των 8 στρεμμάτων, γιατί δε μιλάμε πλέον μόνο για το Ναό».

Ο κ. Σοφιανός κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να επιβεβαιώσει “ ότι ο χώρος αυτός ανήκει στο Δήμο και τον διαχειρίζεται για τους Αθηναίους με τις υπηρεσίες που παρέχει». Επίσης να επικοινωνήσει ο ίδιος ο Δήμαρχος με το Φανάρι » για να μην αφήσουμε κανένα παράθυρο ώστε ένας από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου που έχει απομείνει να μπει σε δικαστικές περιπέτειες αμφισβήτησης της κυριότητας».