Δεν τελειώνουν τα έργα  του ΤΡΑΜ-ΜΕΤΡΟ  στον Πειραιά  . Ψεύτικες οι υποσχέσεις Σπίρτζη

 

Εξοργισμένη με τον εμπαιγμό της κυβέρνησης και στο θέμα της ολοκλήρωσης  των έργων του Τραμ και του Μετρό,  είναι η Δημοτική Αρχή Μώραλη του Πειραιά .

Εδώ και χρόνια το Κέντρο του Πειραιά   έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο  εξαιτίας αυτών των έργων με τεράστιες συνέπεις στη λειτουργία και την οικονομία ολόκληρης  της πόλης.

Μετά τη διαπίστωση ότι ήταν ψευδείς οι « δεσμεύσεις» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , για τη μετατροπή του γιαπιού της πρώην Ραλλείου σε Δικαστικό Μέγαρο , αποδείχθηκε ότι το ίδιο αναληθή  ήταν τα χρονοδιαγράμματα που έδιδε για …πολλοστή φορά πριν λίγους μήνες ,  ο ίδιος ο υπουργός  Υποδομών , Χρήστος Σπίρτζης.

Σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε το πρωί στο Δημαρχείο , ο Δήμαρχος , Γιάννης Μώραλης , ομολογήθηκε από τους αρμοδίους ότι δεν …ισχύουν όσα έχουν ανακοινωθεί  περί ολοκλήρωσης των έργων και ουδείς μπορεί να προσδιορίσει πότε αυτό θα γίνει.

Ο κ. Μώραλης , εξέφρασε τη λύπη , απογοήτευση και αγανάκτηση πολιτών και Δημοτικής Αρχής , τονίζοντας ότι η υπομονή  τους εξαντλήθηκε.

«Με λύπη και απογοήτευση, δήλωσε,  πληροφορηθήκαμε  εγώ και οι φορείς της πόλης από τους αρμόδιους, ότι τα έργα του Μετρό και του Τραμ θα ολοκληρωθούν πέραν των χρονοδιαγραμμάτων που μας είχαν γνωστοποιηθεί προ λίγων μηνών».

Ο κ. Μώραλης διαρωτήθηε « αν ο Πειραιάς, το μεγάλο λιμάνι της χώρας με τις μεγάλες επενδύσεις, η πύλη εισόδου και εξόδου εκατομμυρίων τουριστών και η φυσική έδρα της ελληνικής ναυτιλίας, αποτελεί για την κυβέρνηση προτεραιότητα, αφού τα σημαντικά έργα προχωρούν από την ανάδοχο εταιρεία με αργούς ρυθμούς, χωρίς σχέδιο και ρεαλιστικό προγραμματισμό, αποτελώντας με αυτό τον τρόπο τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προοπτική της πόλης».

Στην ευρεία σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Μανεσιώτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Παπάς, ο Διοικητής Τροχαίας Πειραιά κ. Φώτης Νικολάκης, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων κα Στέλλα Χρυσουλάκη, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, ο Πρόεδρος Βιβλιοχαρτοπωλών Πειραιά κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, ο Πρόεδρος Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου κ. Παύλος Πολιτάκης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΠ Δημήτρης Μαρκομιχάλης, ο κ. Γιώργος Ντινόπουλος από την εταιρεία «Θέμελη», ο Δ/ντής Έργων Μετρό κ. Μανώλης Ουρανός, ο Δ/ντής Έργων Τραμ κ. Χρήστος Βαλσαμάκης, ο Δ/ντής Έργου J&P ΑΒΑΞ κ. Νίκος Ρηγόπουλος, καθώς και η κα Ψαράκη και ο κ. Πέππας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων.