Οι «προηγούμενοι» έφταιγαν κα Δούρου όταν επί ημερών σας έγινε απέραντος προσφυγικός καταυλισμός το Π. Άρεως  ;

 

Μετά από πολλά χρόνια επιτέλους η Δικαιοσύνη- που στεγάζεται  μόλις …λίγα μέτρα παραπέρα – αποφάσισε επιτέλους να παρέμβει για τη φριχτή  κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως και να αναζητήσει ευθύνες και σε «πολιτικό» επίπεδο.

Η εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε , εάν και εφόσον ολοκληρωθεί σχετικά σύντομα και δεν είναι μακρόχρονη και το κυριότερο καταλήξει σε αποτέλεσμα , πολύ πιθανόν ,να είν

αι η πρώτη που θα ακουμπήσει τους κάθε λογής « ανευθυνουπεύθυνους» που πετάνε το « μπαλάκι» των ευθυνών  ο ένας στον άλλο με συνέπεια, να διαιωνίζεται η ανεξέλεγκτη κατάσταση στον Πεδίον του Άρεως.

Η αντίδραση  όμως της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, στην εντολή για εισαγγελική έρευνα , κάθε άλλο παρά αισιοδοξία αφήνει για τη  συνειδητοποίηση της ευθύνης που απορρέει από την αρμοδιότητα που έχει ( το Π. Άρεως ανήκει στην Περιφέρεια) .

Προσφεύγοντας στο « επιχείρημα» τόσο «γνωστό» και από τη συνεχή επανάληψη του για άλλα θέματα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας είναι κορυφαίο στέλεχος, η κυρία Δούρου ισχυρίζεται ότι φταίνε οι …προηγούμενοι.

Ξεχνώντας και αποσιωπώντας ότι  πρώτον εκείνη έχει συμπληρώσει ήδη 4 χρόνια θητείας . Περισσότερο δηλαδή από τον προκάτοχό της , Γιάννη Σγουρό , ο οποίος έμεινε στη θέση αυτή μόνο 3,5 χρόνια και μάλιστα στη δίνη της οικονομικής κρίσης αλλά και ότι είχε παραλάβει μια νεοσύστατη « στα χαρτιά» τότε Περιφέρεια Αττικής, την οποία  και έπρεπε να συγκροτήσει.

Το κυριότερο όμως είναι η τεράστια ευθύνη που έχει η ίδια για την κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε το Πεδίον του Άρεως.

Ήταν επί των ημερών της το 2015, που ξεκίνησε  αυτή η πορεία προς την καταστροφή του.

Όταν , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- με τη σιωπηρή αλλά ουσιαστική  αποδοχή της ιδίας , εγκατέστησε εκεί χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες , δίχως καμία στήριξη ή υποδομή μετατρέποντάς το σε Γκέτο αλλά και σε υγειονομική « βόμβα» για όλη την Αθήνα .Δήθεν στο  όνομα  της » αλληλεγγύης» .

Οι ευθύνες της , δεν μπορούν να μετριαστούν με το – αναμενόμενο ακόμη -άνοιγμα του αναψυκτηρίου ή κάποιων άλλων μικρών  παρεμβάσεων  εξωραισμού , που μετά από λίγες ημέρες , λόγω της ανικανότητας φύλαξης και συντήρησης έχουν καταστραφεί .

Είναι χαρακτηριστικό ότι ως Περιφέρεια Αττικής, για το κορυφαίο αυτό ζήτημα δεν έχει εκδώσει ούτε μια επίσημη ανακοίνωση για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης τότε και τώρα ;

Επίσης ότι ουδέποτε έχει ανακοινώσει πως απέστειλε- έστω- κάποια επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό , κ. Τσίπρα , ή σε υπουργούς του;

Ακόμη και στην ανακοίνωση ( την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω)  που εξέδωσε σχετικά με την εισαγγελική έρευνα , αποφεύγει ακόμη και να επισημάνει την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης κά , προκειμένου να μη θιγεί η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου.

Αλγεινή επίσης εντύπωση προκαλεί η αλαζονεία και απαξίωση που απορρέει από την επιστολή για τους ενεργούς πολίτες που έχουν δραστηριοποιηθεί για τη σωτηρία του Πεδίον του Άρεως. Και ουσιαστικά λόγω των δικών τους κινητοποιήσεων , υπήρξε παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Αναφέρει γι αυτούς , μεταξύ άλλων ,  η κυρία Δούρου στην προκλητική ανακοίνωσή της « …το Πάρκο δεν “ασπρίζει” και δεν “πρασινίζει” με μπατανόβουρτσες ή με επιχειρήσεις αυτοπροβολής ενόψει εκλογών. Είναι φανερό ότι το έργο που γίνεται σήμερα στο Πεδίο του Άρεως ενοχλεί ορισμένους όψιμους αυτόκλητους υπερασπιστές του με σαφή πολιτική ατζέντα.

Τα ίδια άραγε τα λέει και για όλες εκείνες τις άλλες  περιβόητες» συλλογικότητες» και τα « Κινήματα»που διεκδικούν μάλιστα και  αυτοδιαχείριση  δημοσίων χώρων της Αθήνας; Όχι βέβαια. Τυχαίο;

                           Περιφέρεια Αττικής

Τέλος , ολόκληρη η  σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής είναι η  ακόλουθη:

«Η Περιφέρεια Αττικής επικροτεί την εισαγγελική έρευνα και ευχαριστεί τον κ. Η. Ζαγοραίο για την πρωτοβουλία σχετικά με την κατάσταση στο Πεδίο του Άρεως.

Η εισαγγελική έρευνα – εγγύηση νομιμότητας και διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος – δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη νηφάλια αποτίμηση της κατάστασης, διασφαλίζοντας τόσο την ανάδειξη όλων των πτυχών λειτουργίας του Πάρκου όσο και τη σκιαγράφηση των λύσεων. Η έρευνα που διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα ρίξει φως σε όλα τα σκοτεινά σημεία και λειτουργεί καταλυτικά σε μια κρίσιμη περίοδο για το Πεδίο του Άρεως.

Η Περιφέρεια Αττικής, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες, εδώ και 3.5 χρόνια επιχειρεί την ανάταξη του Πεδίου του Άρεως, το οποίο παρέλαβε σε κατάσταση εγκατάλειψης, με έκπτωτη την εργολαβία ανακαίνισής του. Συστηματικά μέσα από την αποκατάσταση των υποδομών του και τη διοργάνωση σειράς αθλητικών, πολιτιστικών, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με πολιτιστικούς, αθλητικούς φορείς, η Περιφέρεια Αττικής στοχεύει στο να καταστεί το Πάρκο ο δημόσιος, ανοικτός χώρος πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και ψυχαγωγίας, στον οποίο έχουν δικαίωμα όλοι οι πολίτες.

Πλέον οι προσπάθειες της Διοίκησης αποδίδουν: είτε πρόκειται για την επικείμενη επαναλειτουργία του Κτιρίου του Άλσους Οικονομίδη είτε για την αποκατάσταση υποδομών πρασίνου, τη φύλαξη και τον καθαρισμό ή για τη διοργάνωση δημόσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων με τη σύμπραξη σημαντικών φορέων πολιτισμού. Πράγματα που τεκμαίρονται. Πράγματα που επιχειρούν να συγκαλύψουν, να διαστρεβλώσουν, να αμαυρώσουν ορισμένοι κύκλοι, μέσα από παραπληροφόρηση και fakenews. Προβλήματα φυσικά συνεχίζουν να υπάρχουν. Πλην όμως το Πάρκο δεν “ασπρίζει” και δεν “πρασινίζει” με μπατανόβουρτσες ή με επιχειρήσεις αυτοπροβολής ενόψει εκλογών.

Είναι φανερό ότι το έργο που γίνεται σήμερα στο Πεδίο του Άρεως ενοχλεί ορισμένους όψιμους αυτόκλητους υπερασπιστές του με σαφή πολιτική ατζέντα. Επειδή ουδέν κρυπτόν, όλοι εκείνοι που κατά καιρούς παίζουν στα κανάλια και τα σόσιαλ μίντια τους “κατηγόρους – εισαγγελείς – δικαστές”, τώρα είναι υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν στην έρευνα του εισαγγελικού λειτουργού, επωνύμως, μακριά από ανώνυμες υβριστικές και ψευδείς καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μακριά από θεατρινισμούς και πολιτικαντισμούς. Η Περιφέρεια Αττικής ήταν και παραμένει παρούσα, ενεργή και συνεχίζει δημόσια το έργο της στο Πεδίο του Άρεως, όπως επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον και ο σεβασμός στον πολίτη και στο περιβάλλον».