Τον εμπαιγμό της συνδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ στην Περιφέρεια Αττικής κατήγγειλε  το ΚΚΕ

perifereia attikis 2014_sima newsta

Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επανέλαβαν την πάγια θέση τους  για κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων και την κατάργηση των διοδίων όχι μόνο στην Αττική, αλλά παντού. Καθώς και  για δρόμους ασφαλείς και δωρεάν γιατί , όπως τόνισαν , είναι κοινωνικό αγαθό καθώς έχουν κατασκευαστεί με χρήματα των εργαζομένων και που σήμερα συνεχίζουν να τους χρυσοπληρώνουν με τα τέλη κυκλοφορίας, φόρους στα καύσιμα και άλλους φόρους.

Ζήτησαν επίσης , να σταματήσουν οι ποινικές και οικονομικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον όσων παλεύουν για την κατάργηση των διοδίων, υπογραμμίζοντας το δικαίωμα για δωρεάν και ασφαλείς δρόμους προσθέτοντας ότι στο όνομα της περιβόητης ανάπτυξης ο λαός πληρώνει το τίμημα και πως οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί ομίλοι.

Παρουσία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζη, η Διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ της Περιφέρειας Αττικής κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, , έστησε φιέστα για τη μη τοποθέτηση νέων πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου και την απομάκρυνση των ήδη εγκατεστημένων από την Αττική.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατήγγειλε Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή γι’ αυτό τον εμπαιγμό, καθώς σε μια ακόμα προκλητική προσπάθεια εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων και της κοινής λογικής, απέκρυψε ότι εισάγονται τα διόδια διά της πλαγίου οδού, αφού η κυβέρνηση προωθεί το σύστημα αναλογικής χιλιομετρικής χρέωσης που θα εφαρμοστεί το 2018.

Αντίθετα σημειώνει  ,» οι άλλες παρατάξεις του συμβουλίου, καθώς και δήμαρχοι, νυν και πρώην, αλλά και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων της βορειοανατολικής Αττικής, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εστίασαν σε μια διαχείριση του ζητήματος, χωρίς να θίγεται το κύριο, που είναι η κατάργηση των διοδίων παντού».

Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσαν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, να μην διαπραγματευτούν ούτε το ύψος των διοδίων στο εθνικό ή στο παράπλευρο οδικό δίκτυο, ούτε αν κάποιοι θα απαλλαγούν από τα τέλη. Να παλέψουν, χωρίς να κάνουν βήμα πίσω, για την συνολική κατάργηση των διοδίων καθώς και να σταματήσουν οι ποινικές και οικονομικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον όσων παλεύουν για την κατάργηση των διοδίων.