Ανέτοιμη η δημοτική αρχή Μπακογιάννη στη διαχείριση αποβλήτων

Τη βιωσιμότητα του όποιου σχεδιασμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων και την ανάπτυξη δικτύου συλλογής και διαχείρισης βιοαποβλήτων στο Δήμο Αθηναίων απειλεί , η διαδικασία που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη.
Αυτό κατήγγειλε η δημοτική παράταξη « Ανοιχτή Πόλη» κατά τη συζήτηση στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας , των προτάσεων συμμετοχής σε προσκλήσεις ΕΣΠΑ που κατέθεσε η δημοτική αρχή στο δημοτικό συμβούλιο, για την επικαιροποίηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων και την ανάπτυξη δικτύου συλλογής και διαχείρισης βιοαποβλήτων στο Δήμο.
Σύμφωνα με την « Ανοικτή Πόλη», για μια φορά ακόμα ανέτοιμη η δημοτική αρχή, δεν έχει προσδιορίσει μέσα από μια έγκυρη διαβούλευση τις ανάγκες σε χωροθέτηση και μονάδες επεξεργασίας, ώστε να διεκδικήσει την ενσωμάτωση αυτών των αναγκών στον περιφερειακό σχεδιασμό.
« Έτσι, αν και η ανάγκη διαμόρφωσης τοπικού σχεδίου είναι επείγουσα και προφανής, η επιτυχία του εγχειρήματος μιας ορθολογικής ανάπτυξης του δικτύου συλλογής και διαχείρισης αποβλήτων απειλείται από τις αναθεωρήσεις του περιφερειακού σχεδίου από τον κ. Πατούλη – αναθεωρήσεις που μειώνουν δραστικά τον αριθμό των μονάδων επεξεργασίας, έχουν μη βιώσιμα συγκεντρωτικά χαρακτηριστικά, ενώ προωθούνται χωρίς να στηρίζονται σε κάποια πρότερη μελέτη», επισήμανε η «Ανοιχτή Πόλη».
Επίσης ζήτησε από τη δημοτική αρχή να διασφαλίσει ότι η υλοποίηση των έργων θα γίνει με διαφάνεια, συνεχή ενημέρωση και έλεγχο από τις δημοτικές παρατάξεις.