Ανεπίτρεπτες οι συνθήκες στο “καταφύγιο” αδέσποτων του Δήμου Αθηναίων

Επίσκεψη στον άτυπο χώρο φιλοξενίας αδέσποτων ζώων του Δήμου Αθηναίων , στην οδό Αγίου Πολυκάρπου, στην πρώην SOFTEX , στον Ελαιώνα , πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» με τον επικεφαλής της , Νάσο Ηλιόπουλο και τη δημοτική σύμβουλο Μαίρη Βαβαγιάννη.
Όπως κατήγγειλαν και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου έθεσαν το θέμα , διαπίστωσαν ότι « οι συνθήκες διαβίωσης των μη ανθρώπινων ζώων εκεί είναι ανεπίτρεπετες. Οι σκύλοι προαυλίζονται ελάχιστα, ενώ διαβιούν σε απόσταση αναπνοής από ακαθαρσίες, εστίες μόλυνσης και επικίνδυνα απόβλητα.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους, οι λιγοστοί υπάλληλοι που απασχολούνται στο εργοτάξιο δεν επαρκούν, ούτε και διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα, για να εξασφαλίσουν στοιχειώδεις συνθήκες ευζωίας για τους φιλοξενούμενους σκύλους».
Σ΄ανακοίνωση της τονίζει ότι « η απραξία του Δήμου στο θέμα των αδέσποτων πρέπει να λάβει τέλος».
Επίσης στο Δημοτικό Συμβούλιο , ο κ. Ηλιόπουλος , επισήμανε την επείγουσα ανάγκη θεσμοθέτησης σύγχρονου δημοτικού κτηνιατρείου και χώρων φιλοξενίας που να ανταποκρίνονται επαρκώς στις βασικές ανάγκες, με ηλεκτρονικά συστήματα καταγραφής τους και παρακολούθησης των υιοθεσιών.
Η Ανοιχτή Πόλη, ανακοίνωσε ακόμη ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία, με στόχο την άμεση ανακούφιση των φιλοξενούμενων σκύλων, αλλά και των υπαλλήλων της Αγίου Πολυκάρπου, μέχρι να εκπονηθεί ένα σχέδιο θεσμικά και πρακτικά αποτελεσματικό.
Και καλεί φιλόζωους δημότες και κτηνιάτρους να έρθουν σε επικοινωνία μαζί της (2103230362-2, anoihtipoli@anoihtipoli.gr), ώστε να οργανωθεί η παροχή τόσο τροφής όσο και υγειονομικής φροντίδας στα αδέσποτα του χώρου.