Απαιτούν συζήτηση για την καύση απορριμμάτων στην ΑΓΕΤ

Με γραπτό αίτημα τους, οι τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης “ Δύναμη Βόλου”, ζητούν συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου

, για την καύση απορριμάτων στο εργοστάσιο της βιομηχανίας ΑΓΕΤ.

Όπως αναφέρουν αυτό γίνεται “ δίπλα στον ιστό της πόλης μας” και καλούν τη Δημοτική Αρχή “ να λάβει ξεκάθαρη απόφαση και να συμφωνηθούν ομοφώνως ενέργειες από τη Δημοτική Αρχή απέναντι στο σοβαρότατο αυτό ζήτημα”.

Οι Μιχάλης Μιτζικός, Κατερίνα Τσοπουρίδου και Αριστοτέλης Δουλόπουλος, που υπογράφουν το σχετικό αίτημα , αναφέρουν ότι “από τον τοπικό Τύπο έγινε γνωστό ότι βιομηχανία δίπλα στον ιστό της πόλης καίει, πλέον του RDF, μεταξύ άλλων και χιλιάδες τόνους απορριμάτων από το εξωτερικό.

Είναι γνωστό ότι τα επιτρεπτά όρια επικίνδυνων αέριων σωματιδίων ξεπερνιούνται πολλές μέρες στο κεντρικό πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης μας, ιδίως τους χειμερινούς μήνες.

Αν και δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου μας η αδειοδότηση καύσης απορριμάτων από βιομηχανίες δίπλα στον ιστό της πόλης, θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να ενημερωθεί επισήμως και να λάβει ξεκάθαρη θέση απέναντι στο σοβαρότατο αυτό ζήτημα που έχει να κάνει με την υγεία των πολιτών”, αναφέρουν .