Απλή αναλογική και στην εκλογή Δημάρχου θέλει ο Γερουλάνος

Να μην ισχύουν δυο διαφορετικά εκλογικά συστήματα στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , ζητά, ο επικεφαλής της παράταξης « Αθήνα είσαι εσύ» , Παύλος Γερουλάνος .
Σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό « Αθήνα 984», τόνισε , “είμαι υπέρ της απλής αναλογικής και θεωρώ ότι ήταν λάθος που εφαρμόσαμε το διπλό σύστημα ,δηλαδή ότι το Δημοτικό Συμβούλιο εκλέγεται με απλή αναλογική ,αλλά ο Δήμαρχος με 51%».
Ακόμη υπογράμμισε ότι η απλή αναλογική πρέπει να δοκιμαστεί για αρκετά χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ,πριν πάει στο κεντρικό πολιτικό σύστημα. “Είναι ευθύνη όλων μας να δείξουμε την απαραίτητη ατομική και συλλογική ωριμότητα, έτσι ώστε το σύστημα να λειτουργήσει και να πάμε μπροστά”.
Η απλή αναλογική -συμπλήρωσε – είναι ένα δημοκρατικό σύστημα ,το οποίο αντιπροσωπεύει τη βούληση του λαού. ”
Έχεις ένα θέμα λειτουργικότητας των Δήμων ,αλλά αυτό επαφίεται σε μια διάθεση συνεργασίας. Όσο πιο δημοκρατικό είναι ένα σύστημα, όσο πιο πολύ εκπροσωπεί τον πολίτη ,τόσο καλύτερο είναι. Υπάρχουν λάθη στο νόμο του Κλεισθένη που πρέπει να διορθωθούν, όχι όπως προσπαθεί να το πράξει η ΝΔ. Θέλει έναν ολοκληρωμένο νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πρέπει να αρχίσουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί” ανέφερε ο Παύλος Γερουλάνος .