Για απραξία καταγγέλλει τη Διοίκησης Σελέκου , ο Ντηνιακός

Μερικά πολύ σημαντικά θέματα που απασχολούν την πόλη μας, έφερε στο προσκήνιο ο Βαγγέλης Ντηνιακός στην πρόσαφτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το πρώτο από αυτά είναι το ζήτημα της παραχώρησης των 66 στρεμμάτων του Στρατοπέδου στον Δήμο Χαϊδαρίου για κοινόχρηστες χρήσεις. Για το συγκεκριμένο θέμα είχε προηγηθεί συνάντηση, σύσσωμης της Δημοτικής ομάδας Χαϊδάρι Ξανά, στο υπουργείο Άμυνας με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Βίτσα.

Όπως τόνισε στο Δημοτικό συμβούλιο ο Βαγγέλης Ντηνιακός, ο υπουργός δεν ήταν ενήμερος για το θέμα παρ’ότι το συγκεκριμένο αίτημα έχει εγκριθεί προ δεκαετίας τόσο από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, όσο και από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μάλιστα ο υπουργός, ζήτησε σχεδιάγραμμα για το που βρίσκεται ο συγκεκριμένος χώρος προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες, γεγονός που αποδεικνύει την άγνοια και αδράνεια της Δημοτικής Αρχής γύρω από το θέμα.

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος, υποστήριξε πως πρόκειται για ένα παλιό θέμα το οποίο η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να επιλύσει. Κατέληξε μάλιστα λέγοντας ότι ήταν ένα από τα θέματα που και ο ίδιος συζήτησε στη συνάντησή του με τον κ. Βίτσα στις 3 Ιανουαρίου. Σ’υμφωνα όμως με ανακοίνωση του κ. Νηνιακού “ τα παραπάνω γεγονότα τον διαψεύδουν ενώ ακόμα και στο σχετικό δελτίο τύπου που εξεδόθη για το περιεχόμενο της συνάντησης δεν γίνεται καμια αναφορά. Χαρακτηριστικό του πόσο “ξεχασμένο” είναι το συγκεκριμένο θέμα είναι το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, αναγράφεται μεταξύ άλλων ότι“παράλληλα με την οδό Μπουμπουλίνας και μέχρι την έκταση του Πάρκου Νεολαίας και του Αθλητικού Κέντρου, πρόσφατα παραχωρήθηκε έκταση 66,7 στρεμμάτων”, χωρίς όμως η έκταση να έχει παραχωρηθεί και χωρίς να έχει αποδοθεί στο δήμο”.

Για τα 220 στρ

Για την παράκτια έκταση της ακτής Σκαραμαγκα ο κ.Ντηνιακός παρέδωσε στον υπουργό σχέδιο ανάπλασής της που έχουν επεξεργαστεί επιστημονικά στελέχη της παράταξης ενώ του επεσήμανε ότι από τις ανέξοδες συζητήσεις περί διεκδίκησης θα πρέπει να προχωρήσουμε σε πρωτοβουλίες νομικής κατοχύρωσης της έκτασης για το Δήμο προτείνοντας του μάλιστα τη συγκεκριμένη νομική φόρμουλα του συμβολαιογραφικού προσυμφώνου. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Ντηνιακό , “ο υπουργός, νομικός και ο ίδιος φάνηκε να υιοθετεί την πρόταση αυτή”.

Ο επικεφαλής της παράταξης έθεσε επίσης ερώτηση στη Δημοτική Αρχή σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κολυμβητήριο το οποίο υπολειτουργεί, με περιορισμένες διαδρομές ή ακατάλληλες θερμοκρασίες, ενώ παρέμεινε και κλειστό για δύο μέρες. τονίζοντας ότι τα παραπάνω προβλήματα απομακρύνουν πολλούς δημότες από το κολυμβητήριο και ταλαιπωρούν αθλητές των συλλόγων που κάνουν μέχρι και πρωταθλητισμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ.Ντηνιακού , “απαντώντας η Διοίκηση, παρ’ ότι είναι ήδη τρία χρόνια υπεύθυνη, απέδωσε τα προβλήματα στην παλαιότητα των εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ έκανε λόγο μόνο για έκτακτα μέτρα που θα ληφθούν αφού “το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί συνολικά χωρίς κυβερνητικό πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων”.

«Ναι και Όχι»

Επίσης την αντίφαση στα λεγόμενα της Δημοτικής Αρχής Σελέκου τόνισε ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης , Βασίλης Καρατζαφέρης, φέρνοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Χαϊδαρίου μαζί με τον Δήμο Πετρούπολης- Δημοτικές αρχές που πρόσκεινται και οι δυο κομματικά στο ΚΚΕ- στην οποία αναφέρεται η διαφωνία τους με τις ενεργειακές κοινότητες που σχεδιάζονται στη Δυτική Αθήνα, και με τις οποίες ομως είχαν αρχικά συμφωνήσει όπως φαίνεται από την σχετική ανακοίνωση του Αντιπεριερειάρχη Δυτικής Αθήνας, με τον οποίο είχαν συναντηθεί.

Στη σχετική ανακοίνωσή της , η παράταξη του κ. Ντηνιακού ,αναφέρει ότι “ απαντώντας ο Δήμαρχος διαφοροποιήθηκε ξανά λέγοντας ότι δεν διαφωνεί με τις ενεργειακές κοινότητες αλλά με αυτά που προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε. Όπως εξήγησε, ζήτησε να υπάρχει δημόσιος φορέας διαχείρισης ρεύματος και το ρεύμα να χρησιμοποιείται σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη ή σε κοινωφελή ιδρύματα, ενώ ο νόμος προβλέπει να μπουν στη διαχείριση επιχειρηματίες και μεγάλοι όμιλοι. Ωστόσο δήλωσε ότι εφόσον δημιουργηθούν οι “αντιλαϊκές επιλογές στον τομέα της ενέργειας”, όπως ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει τις ενεργειακές κοινότητες στην προηγούμενη ανακοίνωση, ο Δήμος θα διεκδικήσει και θα τις εκμεταλλευτεί όσο μπορέσει”.