Γ. Γκίκας: Ταυτισμένος πλήρως με την κυβέρνηση ο Μπίρμπας δεν διεκδικεί

Με σημαντικές παρουσίες πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της δημοτικής παράταξης “ Συμμαχία για το Αιγάλεω” του Γιάννη Γκίκα .

Στην εκδήλωση που έδωσαν το παρόν κορυφαία στελέχη της ΝΔ όπως οι βουλευτές Νίκος Δένδιας , Σοφία Βούλτεψη  κ.α ,  εκπρόσωποι φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου , ήταν επίσης ο νυν δήμαρχος , Δημήτρης Μπίρμπας αλλά και ο τέως δήμαρχος , Δημήτρης Καλογερόπουλος , ο δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας ,Γιώργος Καπλάνης , ο πρώην δήμαρχος Χαιδαρίου , Δημήτρης Μαραβέλιας κ.α .

Στην ομιλία του , ο κ. Γκίκας , άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί σε βάρος , όπως είπε , του θεσμού της Αυτοδιοίκησης.

Αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους τοπικούς άρχοντες ως εχθρούς” είπε και σημείωσε ότι για την κυβέρνηση “ο δρόμος για την ευημερία περνάει από τις Συμπληγάδες «αύξηση φόρων – μείωση προϋπολογισμών των Δήμων».

Ο κ. Γκίκας κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή Μπίρμπα ότι είναι “ πλήρως ευθυγραμμισμένη με την κυβερνητική πολιτική γραμμή, κρύβεται πίσω από την Κυβερνητική αναλγησία και προσπαθεί να την δικαιολογήσει, αλλά πώς να δικαιολογήσεις τα’ αδικαιολόγητα;” διερωτήθηκε
Επίσης δεν υπάρχει από την πλευρά της , “καμία διεκδίκηση προς όφελος του Δήμου μας, καμία ουσιαστική παρέμβαση προς την κεντρική εξουσία. Για τη Δημοτική μας Αρχή, όλα καλώς καμωμένα από την Κυβέρνηση. Έχουμε φτάσει στο σημείο να παρουσιάζουμε ως μέγιστα επιτεύγματα τα απολύτως απαραίτητα, τα απολύτως βασικά, τις ελάχιστες υποχρεώσεις ενός Δήμου προς τους δημότες του”.

Σύμφωνα με τον κ. Γκίκα , “η πόλη μας δίνει μια αίσθηση υποτονικότητας. Μοιάζει με μια πόλη που κλείνεται όλο και πιο πολύ στον εαυτό της . Είναι σα να έχουμε συμβιβαστεί με μια μίζερη καθημερινότητα.Και η Δημοτική Αρχή τι κάνει; Αντί να συμπαρίσταται σε κάθε προσπάθεια εξωστρέφειας, αντί να φροντίσει για την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την πολεμάει, στέκεται απέναντί της”.
Το Αιγάλεω , είπε , “ χρειάζεται μία φυγή προς τα μπρος, με εξωστρέφεια και δυναμισμό. Δεν είναι δύσκολο. Ας κοιτάξουμε γειτονικούς Δήμους, που τα έχουν καταφέρει πολύ καλύτερα’ , σημείωσε.