Δεν θέλει η αντιπολίτευση στο δήμο να κάνει στείρα αντιπολίτευση , διαβεβαιώνει ο Γερουλάνος


Ιδιαίτερα θετικά ήταν τα δείγματα για συνεργασία μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας , στην πρώτη πανηγυρική του συνεδρίαση , υποστήριξε ο επικεφαλής της παράταξης “Αθήνα Είσαι Εσύ” Παύλος Γερουλάνος.
Σε συνέντευξη του , στον ραδιοσταθμό « Αθήνα 9.84», αάφερε ότι “στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είδα ότι υπάρχει καλή διάθεση .Η αντιπολίτευση θέλει να προχωρήσουν τα πράγματα μπροστά. Κανένας μας δεν θέλει να κάνει στείρα αντιπολίτευση” υπογράμισε
Οπως είπε “η Αθήνα μπορεί να συμβολίσει την μετάβαση από ένα λιγότερο σε ένα πιο δημοκρατικό σύστημα ,εάν και απο την πλευρά του Δημάρχου και από την πλευρά τη δική μας, δείξουμε την απαραίτητη ωριμότητα. Ολες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα πάντα χωλαίνουν ,διότι το κεντρικό πολιτικό σύστημα θέλει να ελέγχει τα πράγματα. Ο Κλεισθένης είναι ένα κακό νομοσχέδιο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πρώτη προτεραιότητα να ελέγχει τους Δήμους. Και δεν τα κατάφερε κιόλας,γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε επαφή με τον κόσμο. Η κεντρική πολιτική σκηνή πρέπει να εμπιστευτεί τον πολίτη ,δίνοντας πραγματική εξουσία στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Πιστεύω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μπορεί να λειτουργήσει εάν “σπάσουν” όλες οι γραφειοκρατικές δομές ,με τις οποίες το κεντρικό πολιτικό σύστημα προσπαθεί να ελέγξει τους Δήμους’.
Και κατέληξε λέγοντας , “πρέπει η Αθήνα να γίνει μια πόλη που να την αγαπάμε και να μας αγαπάει και εκείνη” .