Ζαχ.Ζούπης : Με παράτυπες διαδικασίες προσλήψεις στο Δήμο Κερατσινίου

ΖΟΥΠΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ

Τεράστιες ευθύνες επωμίζεται ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας , Λουκάς Τζανής , με την απόφασή του να προχωρήσει ο Δήμος  σε προσλήψεις ενώ καταρρέει οικονομικά . Αυτό καταγγέλλει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και της παράταξης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», Ζαχαρίας Ζούπης .

« Τελικά ο Δήμαρχός μας Λουκάς Τζανής έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, από κάθε στοιχειώδη αντίληψη ευθύνης απέναντι στο μέλλον του Δήμου. Πορεύεται αφήνοντας πίσω του συντρίμμια (ΔΗΚΕΠΑ , ΚΕΚ , αθλητική – πολιτιστική – κοινωνική δραστηριότητα του Δήμου, Υπηρεσίες  του Δήμου), χωρίς να αντιλαμβάνεται που βρίσκεται και που πάει, χωρίς να ακούει κανένα» , τονίζει ο κ. Ζούπης σ΄ανακοίνωσή του και προσθέτει:

« Αυτό έδειξε και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου κωφεύοντας απέναντι στις απόψεις των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου που έκρουσαν το κώδωνα του κινδύνου αν πραγματοποιηθούν νέες μαζικές προσλήψεις και τις έγκαιρες ενστάσεις της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» και άλλων πτερύγων της Αντιπολίτευσης, προχώρησε σε αποφάσεις για δεκάδες προσλήψεις στο επόμενο διάστημα! Επωμίζεται έτσι ακέραιες τις ευθύνες παρέα με όσους στήριξαν αυτές τις αποφάσεις για τις άμεσες οικονομικές παρενέργειες στην πορεία του Δήμου , που εκτιμώ ότι θα είναι δραματικές» .

Ο κ. Ζούπης επισημαίνει ότι « αυτές οι καταστροφικές αποφάσεις πάρθηκαν μόλις από 14 δημοτικούς συμβούλους επί συνόλου 41» , η αντιπολίτευση απείχε προς ένδειξη διαμαρτυρίας, « και μέσα από μία διαδικασία όπου ποτέ δεν υπήρξε απαρτία του Δημοτικού Συμβουλίου».

Κατηγορεί επίσης το Δήμαρχο ότι «εφηύρε την διαδικασία του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου (από τις αρχές του χρόνου ήξερε πότε πρέπει να καταθέσει αίτημα για προσλήψεις)  το οποίο δήθεν μπορεί να συνεδριάσει και με το ένα τρίτο των συμβούλων στην τρίτη σύγκλισή του, διαδικασία που πουθενά δεν προβλέπεται! Μάλιστα η περίφημη συνεδρίαση ξεκίνησε μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά, αφού …περίμεναν τον 14ο σύμβουλο που κατά την άποψή τους αρκούσε για να ξεκινήσουν την συνεδρίαση και ενώ ενδιάμεσα είχε οριστεί άλλη, τακτική συνεδρίαση η οποία ξεκίνησε μετά από μία ώρα!».