Ζαχ.Ζούπης: Ο Τζανής πτωχεύει και το ΚΕΚ του Δήμου

ΖΟΥΠΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣΣε « φάση πτώχευσης»  οδηγεί η Δημοτική Αρχή Τζανή το ΚΕΚ του Δήμου , καταγγέλλει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και της παράταξης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», Ζαχαρίας Ζούπης .
« Αφού σμπαράλιασε τις Υπηρεσίες του Δήμου και τον έχει οδηγήσει στο παρά πέντε της οικονομικής κατάρρευσης, αφού διέλυσε την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση και την πολιτιστική –αθλητική – κοινωνική δραστηριότητα του Δήμου, ο κύριος Λουκάς Τζανής κατάφερε να οδηγήσει και το Κ.Ε.Κ του Δήμου σε φάση πτώχευσης» , τονίζει σ΄ανακοίνωσή του .
Σύμφωνα με τον κ. Ζούπη , « μέσα στο επόμενο δίμηνο θα κριθεί αν θα επιβιώσει η όχι». Είναι χαρακτηριστικό  αναφέρει , ότι « ήδη βρίσκεται σε αρνητική οικονομική θέση έχοντας «φάει» όλο το μετοχικό κεφάλαιό του, ότι δεν έχει πληρώσει για 5 μήνες τις υποχρεώσεις του στο Ι.Κ.Α και τουλάχιστον 3-4 δίμηνα του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών ,ότι οι εργαζόμενοί του δεν έχουν πληρωθεί για 5 μήνες, ότι αυτήν την ώρα σφραγίζονται επιταγές του, ότι δεν πληρώνονται οι υποχρεώσεις στον Ο.Α.ΕΔ, που απορρέουν από το πρόγραμμα 55-64!» , καταγγέλλει. Ο κ. Ζούπης αναφέρει  ότι ο ίδιος και στελέχη της παράταξής του,  πριν δύο μήνες κατά την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ,  «που είχε προκαλέσει η αντιπολίτευση και προσπαθούσε επί δίμηνο να αποφύγει ο Δήμαρχος» , είχαν περιγράψει» την δεινή κατάσταση που βρίσκεται το Κ.Ε.Κ και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει». Ωστόσο ημειώνει  , «αντιμετώπισαν την επίθεση του κ.Τζανή, τους χαρακτηρισμούς για στείρα αντιπολίτευση και κινδυνολογία και βρέθηκαν μπροστά σε μια προκλητική προσπάθεια εξωραισμού της κατάστασης».
Από τότε επισημαίνει , έχουν περάσει « μόλις δύο μήνες και δυστυχώς επαληθεύτηκαν όλες οι εκτιμήσεις μας» και υπέθυμίζει ότι με πρωτοβουλία – αίτημά του , συγκλήθηκε Δ.Σ του Κ.Ε.Κ  για να συζητήσει ένα πρόγραμμα βιωσιμότητάς του. « Σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του Δ.Σ στις 25-2, 15-3, 22-3, αναφέρει ,  εξετάστηκαν όλες οι οικονομικές παράμετροι και το συμπέρασμα που προκύπτει είναι σαφές: Το Κ.Ε.Κ  έχει οδηγηθεί σε φάση πτώχευσης και μέσα στο επόμενο δίμηνο θα κριθεί αν θα επιβιώσει η όχι».
Κατά τον κ. Ζούπη , «  το Κ.Ε.Κ ακολουθεί τον δρόμο της ΔΗΚΕΠΑ, λόγω της αλόγιστης διαχείρισής και της μετατροπής του από Εκπαιδευτικό Ίδρυμα σε χώρο πληρωμής «υποχρεώσεων» του Δημάρχου πέρα από κάθε πλαίσιο σκοπών του. Τα στοιχεία που απορρέουν από τα καθολικά αναλυτικά της Επιχείρησης δείχνουν ότι περίπου 80.000 ευρώ δόθηκαν «από εδώ και από εκεί» με εντολές του Δημάρχου, μόνο τους τελευταίους μήνες! Το γεγονός αυτό μαζί με το πρόγραμμα 55-64 που επιβλήθηκε η υλοποίησή του από το Κ.Ε.Κ (ασφαλώς πάλι από τον κ. Δήμαρχο) επιτάχυναν την οικονομική καταστροφή των λειτουργιών του και το έφεραν σήμερα στο παρά πέντε του κλεισίματός του. Ο κεντρικός υπεύθυνος είναι ένας και για το Κ.Ε.Κ, όπως και για την ΔΗΚΕΠΑ : Ο κ. Τζανής και η λειτουργία του έξω από κάθε πλαίσιο ευθύνης», υπογραμμίζει .