Καταγγελίες εργαζομένων για ιδιωτικοποίηση της υπηρεσία πρασίνου επικαλείται ο Κορτζίδης


Αντιπροσωπεία της παράταξης « Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού- Αργυρούπολης» με τον επικεφαλής της , Χρήστο Κορτζίδη επισκέφτηκε την υπηρεσία πρασίνου του δήμου που στεγάζεται πλέον στο χώρο του πρώην βοηθητικού γηπέδου των Σουρμένων μετά από απόφαση της διοίκησης.
Σ΄ανακοίνωση της παράταξης , αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι τους « ενημέρωσαν ότι κυκλοφορούν σενάρια ιδιωτικοποίησης μέρους της υπηρεσίας πρασίνου. Ήδη η υπηρεσία πρασίνου υποκαθίσταται σε ορισμένες περιπτώσεις από γνωστή εταιρεία που έχει αναχθεί σε αποκλειστικό συνεργάτη του δήμου στο χώρο του πράσινου και έχει πάρει εργολαβίες και προμήθειες ύψους πάνω από 1,5 εκ. ευρώ.
Μας ενημέρωσαν επίσης ότι το προσωπικό μειώνεται γιατί δεν γίνονται νέες προσλήψεις. Ότι τα διαθέσιμα οχήματα και ο μηχανολογικός εξοπλισμός παρουσιάζουν προβλήματα συντήρησης.
Εκτός των άλλων οι συνθήκες εργασίας μετά τη μετακόμιση στα isobox είναι άσχημες. Δεν υπάρχει κλιματισμός, ενώ στον περίβολο ο σκιερός χώρος είναι ελάχιστος.
Από την παράταξη μας δεσμευτήκαμε να θέσουμε τα προβλήματα αυτά στο δημοτικό συμβούλιο και να επανέλθουμε» , υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση .