Καταστροφές και αδιαφορία Πάρκο Τρίτση , καταγγέλλει ο Κάβουρας


Εκτεταμένα περιστατικά απώλειας, φθορών και καταστροφών σε υποδομές (ξύλινα τραπέζια επισκεπτών, πάγκοι, κάδοι σκουπιδιών κ.α.) στο Πάρκο Τρίτση, το τελευταίο διάστημα καταγγέλλει η παράταξη «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» επικεφαλής της οποίας είναι ο Κώστας Κάβουρας.
Σύμφωνα μ΄ ανακοίνωση της παράταξης , «τα παραπάνω γεγονότα έρχονται και ως συνέπεια των τραγικών επιλογών του Υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Χατζηδάκη, και του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Πατούλη, οι οποίοι με τους χειρισμούς τους άφησαν επί μήνες τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνη Τρίτσης «ακέφαλο», χωρίς Πρόεδρο, χωρίς καν Διοικητικό Συμβούλιο».
Και σημειώνει ότι ως παράταξη τους προβληματίζει « ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες φθορές έχουν προκληθεί εδώ και μέρες, αλλά κανείς δεν δείχνει διατεθειμένος να τις αποκαταστήσει».
Επίσης δηλώνει , «σε όλους τους τόνους πως δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουν πίσω οι γνωστές παθογένειες του παρελθόντος και οι εικόνες παρακμής που τόσο ταλαιπώρησαν τον χώρο και τους επισκέπτες του επί χρόνια.
Ούτε βεβαίως πρόκειται να επιτρέψουμε να τεθεί εν αμφιβόλω – πόσο μάλλον να καταστραφεί – η σημαντική δουλειά σε έργα υποδομής και αναπλάσεις που έγινε εντός του Πάρκου τα τρία τελευταία χρόνια.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλες τις πλευρές πως η διαχείριση της δύσκολης καθημερινότητας του Πάρκου Τρίτση δεν έχει καμία σχέση, με τα λίγα παραπάνω «φλας δημοσιότητας» ή τις δημόσιες σχέσεις που επιδιώκουν κάποιοι να κάνουν, στην πλάτη των αναγκών του ίδιου του πάρκου και των κατοίκων της περιοχής» σημειώνει.