«Κομπρεμί» και «αλισβερίσια» καταλογίζει στον Λαγουδάκη η παράταξη του ΚΚΕ στο Πέραμα

Συμπεριφορά « τσάρου», «ψεύτικες δεσμεύσεις και υποσχέσεις» αλλά «κομπρεμί» και «αλισβερίσια» καταλογίζει στο Δήμαρχο Περάματος και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ , Γιάννη Λαγουδάκη, η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ, στο Πέραμα, « Λαική Συσπείρωση».
Αφορμή η χωροθέτηση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) , στο πρώην νεκροταφείο Περάματος, με το νόμο του υπουργείου Περιβάλλοντος , που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.
Με μακροσκελή ανακοίνωση της , η « Λαική Συσπείρωση», κατηγοεί το δήμαρχο Περάματος κ. Λαγουδάκη , ότι συμπεριφεριφερόμενος σαν «τσάρος», δε δέχθηκε , « να βγει στο μπαλκόνι του να δώσει εξηγήσεις για την «χωματερή» στο παλιό Νεκροταφείο, σε φορείς και συγκεντρωμένους του Δ. Περάματος που κινητοποιήθηκαν στο Δημαρχείο, έσπευσε να κρυφτεί, αντί να λογοδοτήσει».
Αντίθετα , καταγέλλει η « Λαική Συσπείρωσης» , ο κ. Λαγουδάκης « εξέδωσε ανακοίνωση, προσπαθώντας να καλύψει τη βρώμικη δουλειά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η δημοτική του αρχή, δηλαδή τα κομπρεμί και τα αλισβερίσια τους με την κυβέρνηση της ΝΔ, ρίχνοντας λάσπη, κατά την προσφιλή του συνήθεια, στη δημοτική αρχή του ΚΚΕ με δήμαρχο τον Γ. Πατσιλινάκο, (θυμίζουμε ότι η τελευταία δημοτική αρχή του κομμουνιστή δημάρχου Πατσιλινάκου, τελείωσε την θητεία της πριν 17 χρόνια!!), δίνοντας ψεύτικες δεσμεύσεις και υποσχέσεις ότι «δεν τρέχει τίποτα», ότι δεν πρόκειται για χωματερή.
Η δημοτική αρχή Περάματος (ΣΥΡΙΖΑ) παραδέχεται στην ανακοίνωσή της, ότι αυτή υπέδειξε το χώρο του παλιού Νεκροταφείου, στην κυβέρνηση της ΝΔ, για να γίνει Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).
Το υπερασπίζεται λέγοντας ότι δεν θα γίνει ΣΜΑ, απλώς σε αυτόν τον χώρο θα γίνεται εναπόθεση «ογκωδών», «μπάζα κατεδαφίσεων», «παλαιά ελαστικά», «πράσινα, είτε από κλαδέματα που εκτελεί η υπηρεσία… είτε από ανεξέλεγκτη διάθεση στην πόλη», ότι θα προμηθευτεί «κλαδοθρυμματιστή, ώστε να παράγεται το κομπόστ», ότι θα συγκεντρώνει τη παλιά «σαβούρα», όπως οι παλιοί κάδοι, τα παλιά οχήματα κλπ. Δηλαδή ένας κανονικός σκουπιδότοπος!
Όμως «υπόσχεται» ότι δε θα συγκεντρώνει στο παλιό νεκροταφείο τα «οικιακά απόβλητα», αλλά θα τα πηγαίνει στο ΣΜΑ Λ. Σχιστού ή στο ΧΥΤΑ Φυλής!
Από «υποσχέσεις» και «δεσμεύσεις» της δημοτικής αρχής Περάματος (ΣΥΡΙΖΑ) χορτάσαμε!
Όπως μας «λύτρωσε» με την «πλέρια δημοκρατική συνείδηση» που την διακατέχει, αφού ούτε συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, ενώ για άλλη μια φορά δεν φρόντισε να ενημερώσει τον λαό του Περάματος για ένα τόσο σοβαρό περιβαλλοντικό ζήτημα, για την «χωματερή»!
Τις γνωρίζουμε πολύ καλά τις δεσμεύσεις της Δημοτικής αρχής Περάματος (ΣΥΡΙΖΑ), όπως με τα καζάνια που ενώ θα τα έδιωχνε, τελικά συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός τους!!!».

Η « Λαική Συσπείρωση» , παραθέτει ότι στο άρθρο 92 του νόμου , αντίθετα μ΄ότι υποστηρίζει ο δήμαρχος , αναφέρεται ρητά ότι «εγκρίνονται οι θέσεις για την προσωρινή λειτουργία εγκαταστάσεων αστικών υποδομών κοινής ωφέλειας και ειδικότερα Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)…».
Η Δημοτική Αρχή Λαγουδάκη , τονίζει η « Λαική Συσπείρωση» , «άλλη μια φορά πιάστηκε να ψεύδεται η δημοτική αρχή!
Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σημαίνει ότι δεν εξαιρούνται τα οικιακά απόβλητα και ότι θα πραγματοποιείται συγκέντρωση, προσωρινή αποθήκευση, συμπίεση και μεταφόρτωση απορριμμάτων!
Τέλος σημειώνει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Περάματος (ΣΥΡΙΖΑ), ότι όταν θα περάσουν τα 5 χρόνια, τότε «ο συγκεκριμένος χώρος θα αξιοποιηθεί όπως αρχικά σχεδιάστηκε από τη Δημοτική αρχή, ως χώρος αναψυχής και περιπάτου». Όμως «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»!
Ρωτάμε τη δημοτική αρχή:
Αφού ήδη χρησιμοποιείται από τον δήμο ο ΣΜΑ Λ. Σχιστού και αφού ο τελικός σκοπός σας είναι να γίνει το παλαιό νεκροταφείο «χώρος αναψυχής και περιπάτου»! γιατί δεν κάνετε εδώ και τώρα το παλαιό νεκροταφείο χώρο πρασίνου;
Γιατί δέχεστε να χαρακτηριστεί ως ΣΜΑ, διαιωνίζοντας και διογκώνοντας αυτόν τον σκουπιδότοπο;»
Τεράστια ευθύνη τονίζει η παράταξη του ΚΚΕ , «έχει η κυβέρνησης της ΝΔ για το περιβαλλοντικό έγκλημα που διαπράττει με το νομοσχέδιο για το περιβάλλον! Τεράστια η ευθύνη και της δημοτικής αρχής Περάματος (ΣΥΡΙΖΑ) που επιδιώκει να διαιωνίσει και να διογκώσει την «χωματερή» στο παλιό Νεκροταφείο Περάματος».
Η « Λαική Συσπείρωση» απαιτεί «εδώ και τώρα , ο χώρος του παλιού Νεκροταφείου να γίνει χώρος πρασίνου, αναψυχής και περιπάτου».