«Μαλώνουν» σε ποιόν εργολάβο θα δώσουν την καθαριότητα του δήμου Δελφών μαζί με τ΄ απορριμματοφόρα του !Τους καταγγέλλει ο Δρακάκης


Η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας του δήμου , αποτελεί βασική επιδίωξη και της νέας Δημοτικής Αρχής Δελφών , καταγγέλλει ο Γιώργος Δρακάκης, επικεφαλής της παράταξης, «Δελφική Δημοκρατία».
Ο οποίος επίσης καταγγέλλει επίσης « την διαφθορά, την ανικανότητα, την υποκρισία που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη πτώχευση του Δήμου Δελφώ»
Σχετική πρόταση για την ανάθεση σε ιδιώτες εργολάβους την αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου Δελφών, υπέβαλε ήδη στο Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική αρχή .
« Προσφάτως, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση του , ο κ. Δρακάκης, χύθηκε πολύ μελάνι και κροκοδείλια δάκρυα για την τραγική οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος Δελφών σε σημείο μάλιστα να αδυνατούν να λειτουργήσουν το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας.
Παρόλα αυτά τόσο η νέα δημοτική αρχή όσο και η απερχόμενη συνεχίζουν τις ίδιες πρακτικές και νοοτροπίες που οδήγησαν σε αυτή την τραγική κατάσταση, επειδή δεν μπορούν να απεγκλωβιστούν από τα συμφέροντα και τις πελατειακές σχέσεις».
Κατά τον κ. Δρακάκη , « η μόνη τους διαφορά είναι ποιός ιδιώτης θα αναλάβει την αποκομιδή…
Ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε αναθέσει και θέλει την συνέχιση της υπεργολαβίας από τον ΦοΔΣΑ (Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ) , υπεργολαβία που χρησιμοποιεί ιδιώτες εργολάβους καλυμμένη υπό τον μανδύα του δήθεν περιφερειακού φορέα και μας στοιχίζει το υπέρογκο ποσό των 900.000 ευρώ ετησίως.
Ο δε κ. Ταγκαλής θέλει την ανάθεση σε άλλους ιδιώτες με το πρόσχημα ότι θα είναι φτηνότεροι από την υπεργολαβία του ΦοΔΣΑ».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής «Δελφική Δημοκρατία», « η δικαιολογία και των δύο τόσο του κ. Παναγιωτόπουλου στο παρελθόν όσο και σήμερα του κ. Ταγκαλή για την ανάθεση σε εργολάβους είναι ακριβώς η ίδια, ότι δήθεν δεν επαρκεί το προσωπικό. Όταν αποδεδειγμένα στην υπηρεσία καθαριότητας όχι μόνο επαρκούν αλλά περισσεύουν οι εργαζόμενοι και μάλιστα στο άμεσο διάστημα θα εγκατασταθούν και επιπλέον 19 μόνιμοι εργαζόμενοι στον ανταποδοτικό τομέα της καθαριότητας επιλεγμένοι από τον πρόσφατο διαγωνισμό του Υπουργείου Εσωτερικών . Εκτός αυτού παραχωρούν στους εργολάβους για την αποκομιδή και τα απορριμματοφόρα του Δήμου Δελφών!
Απίστευτα πράγματα! Το να αναβαθμίσουν και να ασχοληθούν με τις υπηρεσίες του Δήμου με σκοπό να εκτελέσουν την αποκομιδή με ίδια μέσα ουδόλως τους απασχολεί».
Όταν , υπογραμμίζει ο κ. Δρακάκης , « ο Δήμος και το προσωπικό διαθέτει και τον μηχανολογικό εξοπλισμό, τα παραχωρεί σε ιδιώτες και τους πληρώνει κι από πάνω!…
Ουδόλως απασχολούν οι γενικές αρχές της οικονομικής διαχείρισης του δημοσίου βάσει της οποίας η διαχείριση θα έπρεπε να γίνεται με γνώμονα την εξασφάλιση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας με την ελάχιστη δημοσιονομική επιβάρυνση και με τη χρήση των αναγκαίων ιδίων πόρων. Τεράστια οικονομία κλίμακος θα είχε επιτευχθεί εάν ο Δήμος αναβάθμιζε τις υπηρεσίες του και με τα ίδια μέσα εκτελούσε συνολικά την αποκομιδή! το κέρδος θα ήταν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως.
Εμείς;
Ως δημοτική παράταξη είχαμε προειδοποιήσει και προεκλογικά για τις νοοτροπίες και πρακτικές των δυο δημοτικών παρατάξεων που επί μια δεκαετία διοικούν τον Δήμο.
Δεν εισακουστήκαμε, επιμένουμε όμως στην ενημέρωση των δημοτών χωρίς κροκοδείλια δάκρυα και ανερυθρίαστα ψέματα».