Μ. Γιάγκας : Γνώριζε και δεν κατήγγειλε το ξεπούλημα ο Καπλάνης

 

  Την απροκάλυπτη σύμπλευση που ακολουθεί η διοίκηση Καπλάνη απέναντι στην κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , αποκάλυψε η ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης « Δυνατή Πόλη» , Μιχάλης Γιάγκας.

Η διοίκηση του Δήμου γνώριζε ότι ανάμεσα στα χιλιάδες ακίνητα , εκτάσεις που εν κρυπτώ η κυβέρνηση  μεταβίβαζε προς « αξιοποίηση» στο Υπεραταμείο , είναι ακόμη και το …Κλειστό Γυμναστήριο « Νίκης 2ου Λυκείου» της Αγίας Βρβάρας.

Αναφέρει συγκεκριμένα σ΄ανακοίνωσή του , ο κ. Γιάγκας :

« Σε ερώτησή μου προς τη Δημοτική Αρχή για το «αν περιλαμβάνονται στη λίστα ακινήτων που περιέρχονται στο υπερταμείο (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.) ακίνητα του Δήμου Αγίας Βαρβάρας ή ακίνητα ιδιοκτησίας άλλων φορέων του Δημοσίου που είναι μέσα στα όρια του Δήμου μας», αποκαλύφθηκε, από την απάντηση του Δημάρχου, ότι  το Κλειστό Γυμναστήριο, «Νίκης 2ου Λυκείου» που βρίσκεται στην οδό Σιπύλου, έχει περιέλθει στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής ΠΕριουσίας Δημοσίου και ότι θα συνεχιστεί η έρευνα για να διαπιστωθεί αν και άλλα ακίνητα περιλαμβάνονται στην ίδια λίστα.

Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη για την περιουσία του Δήμου, με άγνωστες μέχρι στιγμής συνέπειες, γιατί στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. συγκεντρώνονται τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου με σκοπό την «καλύτερη» αξιοποίησή τους για να αυξηθούν τα έσοδα, να μειωθούν τα ελλείμματα και να αποπληρωθεί το Δημόσιο χρέος,  μέσω των πωλήσεων – ιδιωτικοποιήσεων».