Ν. Ηλιόπουλος: Δεν διαβουλεύεται ο Μπακογιάννης για τις παρεμβάσεις στο κέντρο


Η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» , τονίζει , ότι συνεχίζει τη διαβούλευση για τις παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας, που δρομολόγησε ο δήμος , με τον «Μεγάλο Περίπατο»
Μια «διαβούλευση που η δημοτική αρχή δεν επέλεξε να κάνει με έναν συστηματικό τρόπο και η οποία όμως είναι απαραίτητη αν θέλουμε να διορθώσουμε τα λάθη στους προωθούμενους σχεδιασμούς και να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά το δημόσιο χώρο και την κινητικότητα», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση της .
Στο πλαίσιο αυτό , ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης , Νάσος Ηλιόπουλος συνάντησε εκπροσώπους συλλόγων κατοίκων του ιστορικού κέντρου και όμορων γειτονιών, και συγκεκριμένα: την Κίνηση Πολιτών Κολωνακίου, τους Φίλους Τριγώνου Αθήνας, την Επιτροπή Πρωτοβουλίας κατοίκων Πλάκας, το Σύλλογο “Αρδηττός” και την Πρωτοβουλία Κατοίκων Εξαρχείων.
«Καταγράψαμε τις ενστάσεις για την ελλιπή ενημέρωσή τους από τη δημοτική αρχή. Σημειώσαμε τις ανησυχίες τους για τον αποσπασματικό χαρακτήρα των παρεμβάσεων που δεν φαίνεται να λαμβάνουν υπόψη τις πιθανές επιπτώσεις στις περιοχές πέριξ των ρυθμίσεων, όπως τις επιπτώσεις στο ζήτημα της στάθμευσης, αλλά ούτε και τις δυσκολίες που είναι πολύ πιθανό να συναντήσουν για την επιβίωσή τους οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της θιγόμενης περιοχής. Συμφωνήσαμε στην ανάγκη διαφύλαξης του πολυλειτουργικού χαρακτήρα του κέντρου της πόλης μέσα από βιώσιμες επιλογές που θα σέβονται τις ανάγκες όλων των χρηστών της» , αναφέρει .