«Πειραιάς Όλοι Μαζί»: SOS εκπέμπει το «Μεταξά»

ΜΕΤΑΧΑ2

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου  «ΜΕΤΑΞΑ», η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» εκπροσωπήθηκε στην συζήτηση που διοργανώθηκε στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου από τον Δημοτικό Σύμβουλο Αντώνη Αχιλ. Καλογερόγιαννη.

Παρόντες στην ενημέρωση και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς και ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Α’ Πειραιώς & Νήσων Γιώργος Βαγιάκης.

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας είναι τραγική, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Όμως, τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Ελλάδας, επιβάλλουν την άμεση κινητοποίηση όλων μας  ώστε να παραμείνει  σε λειτουργία, το Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» , τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης .

Όπως αναφέρει εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού το Νοσοκομείο λειτουργεί οριακά και καλεί να παρέμβουν άμεσα όλοι οι θεσμικοί  παράγοντες (βουλευτές, Δήμαρχοι , Περιφερειάρχης κλπ)  ώστε :

  1. Να παραταθεί το πρόγραμμα, με  νομοθετική ρύθμιση άμεσα ώστε να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος από τους 58, για διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών.        ( παρόμοιες κινήσεις έγιναν στο παρελθόν με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» μέσω των Ο.Τ.Α. )
  2. Να ξεκινήσει  προσπάθεια εξεύρεσης ουσιαστικής λύσης, με σαφές χρονοδιάγραμμα και στόχους, με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ώστε να μην καταρρεύσουν τα νοσοκομεία της πόλης του Πειραιά από έλλειψη προσωπικού.