Ποιoς θυμάται ότι στην ΒΙΑΛ Χίου μένουν άνθρωποι;


Τι απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες « διαβιούν» πρόσφυγες και μετανάστες στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ,της Χίου, ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα, καταγγέλλουν- υπενθυμίζουν , μ΄ ανακοίνωση τους , τα αυτοδιοικητικά στελέχη του ΚΚΕ , στη Χίο.
Σε κοινή ανακοίνωση τους , ο Γιώργος Αμπαζής, Περιφερειακός Σύμβουλος Χίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ίδιας παράταξης , Μάρκος Σκούφαλος και Κλαίρη Κωστάλα, καταγγέλλουν τα εξής :
« Για άλλη μια φορά βρίσκονται εκτεθειμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στο Χοτ Σποτ της ΒΙΑΛ, αντιμέτωποι με το τσουχτερό κρύο και τη βροχή.
Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτή την αθλιότητα όπου για μια ακόμα φορά άντρες, γυναίκες και παιδιά εγκλωβίζονται στο νησί μας σε αυτές τις συνθήκες.
Εδώ και τώρα απαιτούμε με ευθύνη τη κυβέρνησης και των τοπικών αρχών να κλείσει το Χοτ Σποτ της ντροπής, να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες με μετακίνησή τους προς την Ηπειρωτική Ελλάδα σε ανθρώπινες συνθήκες και από κει με γρήγορες διαδικασίες να μετακινηθούν προς τις χώρες προορισμού τους.
Τέλος καταδικάζουμε με τη σειρά μας κάθε προβοκατόρικη ενέργεια που επιχειρεί να ενσταλάξει μίσος μεταξύ των Χιωτών και των προσφύγων , όπως είναι αυτές με τους εμπρησμούς στις εκκλησίες και τη διασπορά φαιάς προπαγάνδας μέσω του Διαδικτύου η οποία δεν πρέπει να αφήνεται στο απυρόβλητο , αφού εκτός των άλλων αποπροσανατολίζει από τον πραγματικό εχθρό που γεννά και αναπαράγει τον πόλεμο και την προσφυγιά».