Π.Μανούρης : Προσωπικός στρατός ρουσφετιών της Θωμαίδου στα ΔΣ των φορέων του δήμου Ν. Ιωνίας

Σφοδρότατη επίθεση κατά της Δημάρχου Ν. Ιωνίας , Δέσποινας Θωμαίδου, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», Παναγιώτης Μανούρης, μ΄αφορμή όσα διαδραματίστηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση ττου Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης . Και με αφορμή την πρακτική που ακολούθησε η δήμαρχος στη συγκρότηση Επιτροπών και τον ορισμό Διοικητικών Συμβουλίων σε δημοτικούς φορείς.
Σύμφωνα με τον κ. Μανούρη «η Δήμαρχος έδωσε το δείγμα γραφής της και τον τρόπο που επιθυμεί να ελέγξει τον Δήμο».
Από την πλευρά του διαβεβαιώνει , « υπήρχε ένα κλίμα συναίνεσης και στα περισσότερα θέματα δείξαμε πως ήμασταν πρόθυμοι να συνδράμουμε, προκειμένου να λυθούν ζητήματα που απασχολούν την πόλη. Άλλωστε, αυτό το υπογράμμισε πολλές φορές και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης».
Πιο συγκεκριμένα , ο κ. Μανούρης , αναφέρει , πως « όταν ήρθε το θέμα των Σχολικών Επιτροπών και των Ν.Π.Δ.Δ. η συμμετοχή που ήθελε να διασφαλίσει η Δήμαρχος ήταν από τα 15 πρόσωπα να ελέγχει τα 13. Αυτές οι πρακτικές δεν επιτρέπονται, γεγονός που το κατέδειξαν με τις παρεμβάσεις τους και οι άλλες παρατάξεις.
Μάλιστα, σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα αντί να ζητήσει προτάσεις από τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, και οι σύλλογοι να προτείνουν τους εκπροσώπους τους στο ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., στον Ο.Π.Α.Ν. και στο ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο., όπως γινόταν πάντα, εκείνη επέλεξε έναν δικό της προσωπικό στρατό ρουσφετιών, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση όλων των παρατάξεων.
Εμείς, τονίζει , δεν είπαμε ποτέ ότι πρέπει να προτείνουμε άτομα μέσα από συλλόγους, αλλά είθισται να ζητείται από τους συλλόγους να εκπροσωπηθούν με δική τους πρόταση, όπως π.χ. οι αθλητικοί σύλλογοι, στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στο χάντμπολ κ.τ.λ..
Αντ’ αυτού , υπογραμμίζει , προτάθηκαν συγκεκριμένα πρόσωπα από τη Δήμαρχο, η πλειοψηφία των οποίων είναι φιλικά προσκείμενα στην παράταξη της. Έτσι επιχειρούν να διοικήσουν την πόλη; Θεωρώ πως έπρεπε να σεβαστεί η Δημοτική Αρχή αυτό που σέβονταν όλες οι διοικήσεις μέχρι τώρα: Τον πλουραλισμό και την αναλογική εκπροσώπηση.
Και, φυσικά, έπρεπε και οι άλλες παρατάξεις στον βαθμό που τους αναλογεί με βάση τον νόμο, να προτείνουν εκπροσώπους. Ο νόμος προφανώς δίνει στη Δήμαρχο το δικαίωμα να έχει τα 3/5, αλλά όχι να εκλέγει 13 και όλοι οι υπόλοιποι 2.».
Επίσης, ο κ. Μανούρης δήλωσε ότι κατήγγειλε « στην κ. Θωμαΐδου πως είναι η πρώτη Δήμαρχος που λειτουργεί με τέτοια συμπλέγματα απέναντι στις υπόλοιπες παρατάξεις.
Η επιχειρηματολογία της και ο τρόπος που απαντούσε ήταν κάτι το αδιανόητο. Βασικά, σχεδόν δεν απαντούσε. Το απλανές βλέμμα και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπιζε τα επιχειρήματα όλων των συναδέλφων δείχνει έναν άνθρωπο ο οποίος είναι εντελώς απροετοίμαστος να απαντήσει εάν ερωτηθεί για οτιδήποτε και δεν έχει μπροστά του γραπτή την απάντηση».
Ο κ. Μανούρης , ανάφερε χαρακτηριστικά , « έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα πλέον. Το έχουν καταλάβει και οι δικοί της Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι βρέθηκαν σε αμηχανία. Μόνον ο Πρόεδρος του Δ.Σ. προσπάθησε να προστατέψει το Σώμα, όμως δεν φτάνει η πρόθεση του Προέδρου, όταν η Δήμαρχος αρνείται να λειτουργήσει δημοκρατικά.
Η Δήμαρχος δεν σεβάστηκε το δικαίωμα των Σωματείων να προτείνουν τους δικούς τους εκπροσώπους. Εμείς, παρότι το καταγγείλαμε, και έκανα στο τέλος μια συγκεκριμένη σχετική τοποθέτηση, ψηφίσαμε για να βγει το 15μελές π.χ. του Ο.Π.Α.Ν. και, μάλιστα, είπαμε στη Δήμαρχο: «Προσπάθησε να συνέλθεις, γιατί αυτό το όργανο που έφτιαξες θα το ψηφίσουμε για να λειτουργήσει, αλλά δεν εκπροσωπεί ουσιαστικά τους συλλόγους».
Νομίζω λοιπόν, ότι όλοι καταλαβαίνουν πως η στάση μας είναι εποικοδομητική. Συνεπώς, δεν δικαιούται η Δήμαρχος να ισχυρίζεται ότι δεν τη στηρίζουμε.
Πρέπει ο κόσμος να μάθει ότι διοικεί πλέον μια ισχνή μειοψηφία, που αναπτύσσει γρήγορα τέτοια έπαρση και δεν καταλαβαίνει ότι όλες οι παρατάξεις, που ψηφίζουμε θέματα για να μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος, δεν είμαστε αντίπαλοί της. Η γυναίκα έχει πρόβλημα προσωπικό. Και αυτό το αντιλαμβάνονται και οι δικοί της. Εγώ το έχω υποστεί, αλλά δεν μπορεί να το υποστεί και η πόλη. Δεν μπορεί να μην καταλαβαίνει ότι αυτό που φτιάχνει είναι ένα τρελό πανηγύρι ρουσφετιών στα Νομικά Πρόσωπα, τα οποία δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά αύριο.».
Ακόμη, ο κ. Μανούρης ανέφερε ότι ” έγινε μια τεράστια προσβολή στα πρόσωπα των κυρίων Μιλτιάδη Καναβού και Δημήτρη Πανταγιά, καθώς άλλαξαν την εισήγηση που είχε κάνει η Υπηρεσία μετά από συνεννόηση με τους Διευθυντές των σχολείων, βγάζοντάς τους από τακτικά μέλη. Μετά από αυτό και οι δυο καταξιωμένοι Εκπαιδευτικοί Διευθυντές των Λυκείων της πόλης μας απέσυραν τις υποψηφιότητες τους».
Παρ’ όλα αυτά , σημειώνει , « εμείς ψηφίσαμε στο σύνολο τους τις Σχολικές Επιτροπές για να διευκολύνουμε τις πληρωμές των υπαλλήλων και των καθαριστριών» .
Ο κ. Μανούργης επισημαίνει, «δυστυχώς, αυτή τη στιγμή περνάμε σε μία κρίσιμη φάση, που η Δήμαρχος πρέπει να καταλάβει ότι δεν είμαστε εχθροί της, πρέπει να καταλάβει ότι εκείνη είναι η Δήμαρχος και ότι εμείς το έχουμε αποδεχτεί, άσχετα με τον τρόπο που χάσαμε.
Δεν είναι της παρούσης αυτό, γιατί στις Δημοκρατίες υπάρχουν πάντοτε λύσεις. Πραγματικά, αναρωτιέμαι πόσες φορές θα γελάσουμε πικρά με τα λεγόμενα της Δημάρχου.
Πρόκειται για τον πρώτο πολίτη της Νέας Ιωνίας, ο οποίος καλείται να σχεδιάσει το μέλλον της πόλης, το οποίο σίγουρα δεν μπορεί να είναι φωτογραφίες δεξιά και αριστερά με τον έναν και τον άλλον. Και, δυστυχώς, το Δ.Σ., το οποίο έγινε μετά από έναν μήνα, με 31 θέματα, το ολοκλήρωσαν τελικά μόνοι τους μετά τις 3 τα ξημερώματα.».