Π. Σακελλαρόπουλος : «Να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η Ε.Ο. Κουνινά- Ρακίτα- Λαπαναγοί- Φλάμπουρα»

 Sakelaropoulos panos dyt elladasΤην ένταξη στο ΕΣΠΑ της  Ε.Ο. Κουνινά- Ρακίτα- Λαπαναγοί- Φλάμπουρα ζητά ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας και  μέλος της παράταξης « Ζούμε Δυτικά» , Πάνος Σακελλαρόπουλος.

Σ΄επιστολή του , προς τον  Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος , Απόστολο Κατσιφάρα, επισημαίνει ότι  με την απόφαση Α.Π. 166800/11-03-13 του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την βελτίωση της επαρχιακής οδού Κουνινά-Ρακίτα-Λαπαναγοί-Φλάμπουρα στην Π.Ε. Αχαΐας.

  Τον ερωτά δε αν έχει  ενημερωθεί για την οριστική μελέτη περιβαλλοντικών όρων για την βελτίωση της Επαρχιακής Οδού Κουνινά- Ρακίτα- Λαπαναγοί- Φλάμπουρα  « και αν ναι σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχετε προβεί ή πρόκειται να προβείτε προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να ενταχθεί σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ δεδομένου ότι τα έργα πρέπει να εντάσσονται στο σύνολο τους και όχι τμηματικά;». Επίσης αν  έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την έγκριση της οριστικής μελέτης περιβαλλοντικών όρων και του επισημαίνει ότι θα παρατυπίσει  σε περίπτωση που δεν ενταχθεί προς υλοποίηση έργο για την μελέτη του οποίου διατέθηκαν χρήματα του ΠΕΠ προκειμένου να υπάρξουν έργα προς ένταξη;

        Η μελέτη αφορά την αναβάθμιση και βελτίωση της υφισταμένης οδού Κουνινά-Ρακίτα-Λαπαναγοί-Φλάμπουρα μήκους 38 χιλ. καθώς και της οδού προς τον οικισμοί του Λεοντίου, μήκους 3,5 χιλ. λύνοντας, όπως τονίζει ο κ. Σακελλαρόπουλος , οριστικά το πρόβλημα της οδικής σύνδεσης με την Ι.Μ. Μακελαρίας.

      Συγκεκριμένα, αναφέρει , προβλέπονται να γίνουν χωματουργικές εργασίες διαπλάτυνσης και βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών με νέες χαράξεις και προσθέτει ότι :

« Με την αναβάθμιση του υπό μελέτη συγκεκριμένου οδικού άξονα εφαρμόζεται η πάγια πολιτική της καλής οδικής σύνδεσης των μεγάλων επαρχιακών κέντρων μεταξύ τους με τα εθνικά οδικά δίκτυα  (εν προκειμένω συνδέεται το Αίγιο με τα Καλάβρυτα, εθνική οδός με την επαρχία Καλαβρύτων), καθώς επίσης αναμένεται να βελτιωθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας, θα μειωθεί ο χρόνος διαδρομής, θα εξασφαλισθεί η οδική ασφάλεια συμβάλλοντας κατά αυτόν τον τρόπο στην οικονομική, κοινωνική και την πολιτιστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Ο άξονας από περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, δημιουργεί πρόσβαση σε αξιόλογα μνημεία (μονή Μακελαρίας, Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου, Αρχαιολογικός Χώρος ιδιαίτερα μοναδικής σημασίας Ναός Αρτέμιδος Ρακίτας, το πάτημα του Αγίου Ανδρέα κ.τ.λ.).

Η ανάδειξη των ανωτέρω μνημείων σε συνδυασμό με την ευχάριστη διαδρομή θα συμβάλλει όπως είναι φυσικό στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής ιδίως στην σημερινή δυσχερή κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας».